A tegnap reggeli bejegyzés (ami csak a www.danubiusnhe.com –ra került fel időben) után tényleg az eredményekkel fogok foglalkozni. Immár hazafelé utazok a hajószállítóval (köszönet az IBM-nek az akkutechnológiáért), mellettem Péter, és rójuk a kilométereket Bánhalmi Bencéék mikrobuszával (köszönet édesapjának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta). Az elmúlt két napban volt részem/részünk örömben és kisebb bánatban is, szokás szerint fagyiztunk, bociztunk és pizzáztunk Szegeden és egy kicsit versenyeztünk is. Sajnos kimaradt az Andy Warhol kiállítás, de még nyolcadikáig megtekinthető, szóval az esély benne van.

A versenyről a teljesség igénye nélkül – ha valakit kifelejtek, az tudja ez nem szánt szándékkal teszem. Szombati a döntőket CSÉ. Kovács nyitotta, ahol egyesek megdöbbenésére második lett! Ehhez csak gratulálni tudunk és ahhoz is, hogy végre valaki fel eleveníti a dalosi-erdélyi-i hagyományokat, és futam után megeteti a halakat a hajóból. CSÉ eredményeiről még azt is elmondhatjuk, hogy vasárnap ifi szkiffben 6. helyet szerezte meg, de ehhez azt is hozzátartozik, hogy futamában mind a hat versenyző kb. 2,5 hajón belül érkezett, illetve Krausz Domival pár órával később ifi dublóban is döntőt eveztek, ahol derekasan helyt álltak.

A Szabados-Sándor duó peror teljesítménye is kiemelendő, hiszen első nap a második helyen érkeztek célba, végig kemény csatában az MTK és Győr csapataival. A második napra a fiúk kicsit elfáradtak és így visszaszorultak a negyedik helyre, de remélhetőleg a kilométerek, az erő és az akarat megteszi hatását az országos bajnokságra.

A Szentkereszty-Kozsák páros továbbra is lendületét nem vesztve készül a szezon további részére, így felkészülésük ezen állomásában ok is meg tettek mindent a siker érdekében. Első nap nem sikerült a bravúr, de második nap döntősként szerepeltek a férfi ks dublók mezőnyében.

A könnyűsúlyú fiaink RáRó és Csepi (Rácz Róbert és Csepregi Gábor) az első napon dublóban mérettetek meg. Előbbi a váci Kondér Barnával, utóbbi a csepeli Markgruber Balázssal. Negyedik és ötödik helyen végeztek a normálsúlyúak mezőnyében, ahol Varga Tomi és Galambos Peti vitte a prímet. Másnap a négy „kis” srác a négypárak között állt oda. Ellenfelük a normálsúlyú válogatott volt. Ezer méternél még úgy tűnt bármi megtörténhet, hiszen a két hajót mindösszesen egy luftkaszni választotta el egymástól. A nehezek azonban ekkor szép lassan elkezdtek elcsúszni, és 1500 méterre összeszedtek kicsivel több, mint egy hajónyi előnyt, amit a táv végéig megtartottak. Ugyanakkor a győztes 6:03-as ideje, illetve a ks csapat közelsége, azt mutatja nem felesleges dolgozni, csapatot építeni, hiszen utoljára olimpiai szintet megevező ks csapat tudott normál súlyt nyerni itt Szegeden és ez a csapat időben nem volt messze attól.

A normál négyesek közt szereplő Szekér-Orbán a szolnoki Simonnal és Juhásszal kiegészülve sajnos csak második helyet tudta megszerezni a négyesek között, amit a ks u23-as válogatott nyert. Szó se róla, a ks-ek rendkívüli elánnal lőttek ki a rajtból, sőt, mondhatni egy másik futamot eveztek, és a normálsúlyúak nem tudtak utánuk menni, valami hiányzott evezésükből. A második napon évekkel a legutolsó próbálkozás után ismét rendeztek nyolcas versenyt a nemzetközin, melyen indult az ifi válogatott (!), az előző napi 1. és 3. helyezett ks csapat és a 2./4. helyezett normálsúlyú csapat a Csepel, és a Szeged mellett. A futam kezdetére az addig nyugodt szél is, víz is, mintha megőrült volna. Kemény északi szél és hullámok, szemerkélő eső várta a csapatokat a rajtnál. A normálsúlynak csak egy lehetősége volt bizonyítani, becsületet védeni. Ez az előző napi csúfos szerepelés után sikerült. Első a normálsúly, második a ks csapat. III. az ifi válogatott a győri Székely István vezényletével.

A két nap legjobb versenyét azonban mindannyiunk meglepetésére a női dublók szolgáltatták. Kevéssel háromnegyed három előtt rajtolt futamban elindult a női normálsúlyú nyertesei Verőczi-Szabó és a Bende-Sáska valamint az általunk is érdekelt egység Hajdú Zsuzsiés dr. Alliquander Anna. 700 méternél csatlakoztam be a futamra és meglepetésemre a ks csapat vezetett majd ¾ hosszal a Verőczi-szabó párosnak evezésük lendületes volt. És minkét csapat folyamatosan szakadt el a mezőnytől. Az 1000 méteres táblánál már kezdtek éledezni a normálsúlyúak és egy légszekrényi  távolságra felhozták a különbséget, majd szép lassan elaraszoltak a Annáék mellett, akik ugyan tudtak hozni az elvesztett pozíciójukon, de sajnos ez nem volt elég a győzelem meg szerzéséhez. Minden esetre gratulálunk neki, hisz régen volt ennyire szoros verseny a női dublók között.

A nap során az időjárás majdnem kegyes volt hozzánk és csupán egyszer eredt el komolyabban az eső, az is talán csak 10 percig tartott, illetve a szél sem borzolta a kedélyeket, mint a pénteki „melegítő” napon. (Kép-eső)

Végezetül szeretnék megkérni mindenkit, aki még nem ajánlotta fel az adójának 1 százalékát, és azt megtenné a Danubius NHE számára az még a héten, élhet ezzel a lehetőséggel. Kérek szépen mindenkit, kérje erre ismerősét család tagját is.

Név: Danubius Nemzeti Hajós Egylet

Adószám: 19009636-2-41

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr441102041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dalospet 2009.05.07. 09:27:16

gratula CSÉ-nek és a többieknek is
8)

Orbán · dnhe2.blog.hu 2009.05.07. 10:12:21

Tudtátok, hogy tegnap volt a sport napja?
Ti mit tettetek a sportért? :)

allianna 2009.05.07. 11:13:43

én részt vettem az IRÁNY LONDON című sportegészségügyi konferencián, ahol többek között megtudtam, hogy a bokaszalagszakadásokat teljesen felesleges megműteni. Mindig is ezt gondoltam ösztönösen. Nincs törés: nem hagyni gipszelni, nem hagyni műteni; fáslizni, evezni, meggyógyulni.
Hajrá, hajrá!
süti beállítások módosítása