Árvizi jelentés 1.

2009.07.09. 20:26

Az árvíz kezd lecengeni, már egy hete tudunk is evezni, sőt az autók már járhatnakis a rakparton. Következzen Rózsa Bálint beszámolója a az elmúlt hét viszontagságos felkészülési intermezzojáról.


OB veterán fellépésre készülő 4 fő elszánt hobbi/veterán evezősnek volt randevúja ma reggel a Margitszigeten, hogy kicsit izmosítsa a felkészülés 1. hetét. Az első tapasztalatok már megvoltak, a hibákból való tanulási folyamat elindult, a gyakorlatba való átültetés váratott magára.
Az akadályok már itt kezdődtek. Tudtuk, hogy az Atlanta Budapest bajnokságon van (érdekes: hátha van egy Budapest is Atlanta bajnokságon... de ez már egy másik történet), így lelkileg már kiki hangolhatta magát Cica nénire. Nem rossz kis hajó, Ági egészen beleszeretett, de én nagyjából comb alatt tudok áthúzni, illetve a noncoxként használt cox hajó a megáradt, uszadékos Dunán körülbelül olyan mint az a gyógyszer amin két korty után fedezem fel a "külsőleg" feliratot.
Gabival találkoztam elsőnek, akit a híd közepén épp kidobtak egy autóból. Az edzést azt hiszem ő kezdte először egy Margíthíd-Dnhe bemelegítő futással. Míg én komótosan gurultam mellette kerékpáron, vidáman újságolta, hogy ő tulajdonképp már félig át van öltözve, így ne izguljak a késés miatt. Nem izgultam, de örültem, hogy át van öltözve. Az fontos. Mindig csodálom Gabit, ahogy még a legzordabb reggelen is mosolyogva és energiával telten újságolja, hogy ő tulajdonképpen még 4-ig tanult aztán még ezt-azt intézett és ugyan nem volt könnyű felkelni, de végülis 1 vagy 2 óra alatt úgy igazán be sem alszik az ember, úgyhogy nem is baj...
Ági hátával a sportuszoda mellett találkoztunk.  Lassan, de határozottan haladt és mire beértük épp Gerdi elejével találkozott a Klub kapujában. Gerdi kicsit kétségbeesett mosollyal üdvözölt és a víz felé mutatott, ami tegnap óta bő fél métert emelkedett és valóban riasztóan hömpölygött a száraz part és a nem kevéssel arrébb felfedezhető, hidat jelző korlát között. Húha! Na mindegy. Csak szépen sorjában, majd átöltözés után megküzdünk a témával. Tulajdonképp így is történt. Elsőre az úszóházra úszáson túl, kivitelezhetőnek ítélt megoldás nem nagyon kínálkozott, de aztán jöttek az ötletek. Tulajdonképp a Duna elterelésén kívül minden lehetőséget megvizsgáltunk, majd szép sorjában ezért vagy azért elvetettünk. A nagyházra való kijutás félórával később sem tűnt könnyedén megvalósíthatónak. Futás, ergo, kondi merült fel, mint cseppet sem vonzó opciók. Majd egy nagy elhatározással Ágival belevetettük magunkat a suhanó habok közé és megcéloztuk a kisházat, ami még mindig egyszerűbbnek tűnt. Épp el tudtunk jutni a hídra úgy, hogy a nadrág stb még épp nem lett vizes. Tudjuk, hogy Gabi és Gerdi sem alacsony, de lássuk be, hogy nekik azért ez nem sikerült volna viszonylagosan szárazon. A deszkáktól megfosztott híd vázán már rutinosan szaladtunk végig, mert hajtott a remény, hogy ebből a napból még evezős nap is lehet. És így lett. A kisvártatva megvalósított koncepció a következő volt: Ági és Bálint a kisházon kielboatba száll, kievez a parthoz, ott felveszi Gabit és Gerdit, majd a tántoríthatatlan négyes átevez a nagyházra, ahol kirakja a kielboatot, és átszáll a Cicanénibe. Vissza ugyanez. Megcsináltuk. Természetesen a rendnek megfelelően a túranaplóba is bejegyeztük: Hajó-Maros, Útvonal-Nagyház, Időtartam-2 óra.
Végülis nagyon jólesőt eveztünk. Érdekes volt a sziget mellett úgy evezni, hogy a padok még épp nem álltak vízben.  Hivogattak: Szállj ki, üllj le pihenni. Eszembe jutottak azok a padok, amiket a Leányfalu túrán láttunk. Azoknak teljesen átlagos vízállás mellett is alig látszott ki a támlájuk a vízből. De ez csak apró kitérő. A lényeg: Úgy látszik nem ismerünk akadályt ha evezésről van szó. :) Pedig vannak. Visszafelé eveztünkben például jött az eső. Repesztettünk lefelé és érdemes is volt, mert már tető alatt tudtuk kivárni, amig elment a zuhé. Úgy esett, hogy 10-15 perc alatt majdnem félig töltötte a stégen álló kielboatot. A lényeg, hogy ez is tartalmas evezős nap volt.
Bálint
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr671237065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2009.07.14. 11:21:11

Tiszteletreméltó elszántság. Remélhetőleg Marosnak is tetszett az akció...
Az egyik Jackie Chan filmben láttam, hogy valamiféle híradástechnikai termék "hungarocell" dobozával (minél nagyobb legyen) könnyedén lehet vízen járni. Legalábbis Jackienek simán ment. Ez a módszer felhasználható lenne a kisházra való bejutásnál ilyen esetekben. Sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni, elég ritkán vásárolok tévét. Ha valakinek van ilyen ládája, ne dobja ki, hanem hozza le nekem a szigetre:) Köszönettel, üdvözlettel: A.Anna
süti beállítások módosítása