Levél Mantovából

2009.10.12. 08:54

Kedves olvasó – klubtárs. Lassan elérkezik a blog indításának 2. évfordulója. Közhellyel élve, sok minden történt ebben a két évben. Az első bejegyzés, egy novemberi koradélután született a Budapest-Esztergom vasútvonalon, és az aznapi Lágymányosi-öbölbeli evezésünkről szólt, amit stílusosan nyolcasban tettünk meg. Azóta írtam/írtunk/írtatok mindenhonnan. Voltak élménybeszámolók versenyekről, túrákról, komoly és komolytalanabb „szakmai” összeállítások. Nyíltlevelek, amelyekkel megpróbáltuk felhívni a figyelmet néhány olyan problémára, amik rossz irányba vitték/viszik a magyar evezést, a magyar sportot. Sajnos, a legutolsó bejegyzés is ilyen – Gyárfás Tamás, az úszó szövetség elnökének klubházunk, megszerzésért tett lépésére válasz.

Persze a legtöbb bejegyzés pozitív szemléletet próbált hirdetni, és talán azok, amelyek nem csupán az eredmények marketingelése miatt születtek még jók is lettek. Saját kedvenceim közül néhány: Ali Anna levele a baráti találkozóra, Szakér Laci Head of The River beszámolója a sajátjaim közül talán a tavalyi OB hosszú beszámolója – bár erre azt mondják mindenkinek saját maga felé fordul a keze.

A jelen bejegyzést Mantovából írom. A héten, majd mindennap le tudtam menni a helyi evezős klubba (Cannotterie  Mincio) evezni, viszont csak ma és tegnap tudtam. Jövő hét vasárnap már a Garda-tavon versenyezhetek, aminek nagyon örülök. A tó/tavak nagyon szépek itt. Van egy kimért pálya is, és jövőre itt lesz az olasz bajnokság. Persze, minderről még írok majd a későbbiekben. Meleg van, állítólag a helyi körülményekhez képest is – póló + rövidnadrág teljesen elég. Nincs hajó forgalom, leszámítva néhány horgász ladikját. A tó mellett a város körvonalai homályosodnak a vízpárában. Amit, egyelőre sajnálok, hogy nincs „nagy” evezős élet – mármint a Danubiusban naponta megforduló legalább 70 emberhez képest. Két kicsi hajótároló van. De, akik vannak nem rosszak - tegnapi evezőstársam, Marco (Vende, ahogy lent hívják) ugyan negyvenkét éves, de korosztályában olasz ergometer bajnok, 6:10 körüli idővel és készül a bostoni ergovb-re. Az edző Marco Penna első olimpiáján ’96-ban negyedik lett, tudjátok ki mögött. Aztán Sydneyben és Athénban is nyolcasban elrajtolt, mondanom sem kell köztük elégé „kicsinek” tűnök. A hangulat nagyon családias és a körülmények jók. De azért ne gondoljatok sokat, például mindössze 5 szkiff van, amiből egy filippi, egy fa salani, és két ismeretlen márkájú. Négyes, négypár dubló és peror filippi, illetve egy filippi nyolcas, amin sajnos 1 centiméteres por áll, de ezen majd változtatok.

Az évadzáróra én is otthon szeretnék lenni, ami idén november 7-én lesz, remélem sok mindenkit láthatok majd.

Egyébként rengetegen írunk blogot a klubban – persze főleg azok, akik külföldön vannak: Bányai Zita, Manó, Sai Hanna, Bánhalmi Bence, Bersényi Ágoston. Ha lenne „otthon” internetem még be is linkelném, de mivel nincs, majd valamikor beillesztem a linkeket.

A levelet jó volna befejezni úgy, hogy még egy ugyanilyen bejegyzésekben gazdag két évet szeretnék, de sajnos, bevallom őszintén, nem látom, hogyan fog működni a dolog. Ennek két oka van. Egy, a klub életében levelek és telefonok formájában veszek részt, ami bármennyire is szentimentálisak vagyunk kevés ahhoz, hogy a fenti domain néven írjak blogot, evezést. Kettő a néhány bejegyzéssel korábbi kérésemre, hogy lenne-e valaki, aki írna az oldalra egy ember sem jelentkezett.

Szóval ez még eldől. Addig is mindenkinek sok sikert a hosszútávura, és novemberben küldöm a 6000et.

Persze itt is vannak gyöngyszemek; amik azt hiszem úgymond a kultúrál különbségéből adódnak. Például két evezésem alkalmával mindkétszer más-más lapátot vittünk ki, és bár egyik sem állt be toltuk. Mikor a rajtolásokkal nyilvánvalóan leginkább ebből kifolyólag volt probléma, Marco és Allessandro a motorossal odajött és mindenféle sátáni szavakat használva kicserélték a dugókat a jobb tulipánomban, miközben a vizen ücsörögtünk. De kétségtelen jobb volt így evezni…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr911444085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2009.10.12. 11:30:51

Szia Gergő, örülünk az első életjelnek amit küldtél Magadról. Egyébként nem mindenkinek, csak minden szentnek hajlik maga fele a keze...állítólag...bár ezt nekünk annak idején Salamon atya (Isten nyugosztalja) azzal magyarázta, hogy a barokk fa szobroknál ez volt a megszokott technika, és így kevésbé is voltak hajlamosak a sérülésekre, letörésekre a karok. Ami a blogot illeti szakmai alelnökünk határozottan rám szólt, így ha kigyógyulok a torokgyíkomból, el fogok kezdeni gyakrabban írni, és foglalkozni a bloggal, segítve a munkádat stb. Első dolgom a háttér szín megváltozatása lesz, mert sajnos ezt több, mint egy éve kérem tőled, és még mindig ragaszkodsz a szemfájdító sötétszürkéhez:)
Addig is egy kis Jocha-cikk a hétvégi Wörth-i tavi versenyről:
www.sportforum.hu/?page=cikkek&katid=322&newsid=102964&subkat=322

Minden jót, jó evezést, vigyázz a ladikokkal, silver skiffre mész?üdv.:A.Anna

Orbán · dnhe2.blog.hu 2009.10.13. 19:57:59

Szia Anna,

Tudtam, hogy te fogsz valaszolni :)

egyèbkènt nem kèred, hanem kèrted ;) de akkor mostmàr probalok valait csinàlni is...

puszika

szekerlac 2009.10.15. 13:31:38

Te póniló! nem egyszerű ide kommentet írni.. régebben mintha könnyebben ment volna!
Ha legalább megírtad volna azt, h Marco Penna 2- ban lett negyedik 96-ban, akkor talán azt is kitalálhattuk volna, hogy ki mögött..:)
eltöröm a lábaidat, ha itthagysz aztán olasz bajnok is leszel!:)

Orbán · dnhe2.blog.hu 2009.10.16. 16:38:29

Azert meg csak most keresgelem a helyemet :)

de jovore itt lesz az olasz bajnoksag Mantovaban szeptember vegen (milyen fura idopont :))

Azert latszik mar az oregen, hogy nem annyira izgatja a versenyforma:)

Orbán · dnhe2.blog.hu 2009.10.16. 16:40:51

De azert kimegyek vele perorban :)

Orbán · dnhe2.blog.hu 2009.10.19. 10:19:37

Anna!

rajta vagyok a modositason :)

G.

allianna 2009.10.21. 10:45:06

@Orbán: Köszönöm! (Hiszem, ha látom:)

menyka 2009.12.17. 14:01:13

Na mi van te olasz csődör?!
Komolyan mondom olyanokat írsz ide a blogra, hogy még az én szőrös szkeptikus szívem is megindul rajta.
Figyi! Én töröltem magam az ilyen jesszes közösségi oldalakról, az okát ne kérdezd, majd részegen kifejtem. Tudod így kezdődik az ellenállás... Na a lényeg, h ne fészbúkon, hanem emailben is tájékoztass sometime. okés? Mikor jössz haza?
Szekírnek meg üzenem, h megvertem álmomban, nem... nem vizen és nem is ergón, hanem frankón. Sajnáltalak is:) Nem értem az a sok elfojtott agresszió. Ha Zsolt hazajön Hawaiiról, akkor csapunk vmi kis ramazurit! Fain?
puszi
süti beállítások módosítása