Itt is ott is

2010.07.07. 15:18

Noha sokan nem tudják, de az evezni még az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletében kezdtem. Mivel mostanság haza útjaim során egyre több felé el szoktam keveredni, gondoltam megosztom veletek véleményemet az egyik legjobb evezős helyről Magyarországon.

Aki ismeri Esztergmot tudja, hogy a város központjában talkálható a Prímássziget, amiről a Szlovákiába tartó Mária Valéria híd is indul. Ezen a nagyjából Margitsziget nagyságú sziget ad otthont az evezős klubnak. A klub a Palkovics pad mellett a hídra tartó új út mellett fekszik sacc per kb 1-1,5 hektáron.

A Kis és Nagy-Duna öleli körbe a szigetet, a kisebb ág majdnem mindig szélvédett, de a nagy ág is sokszor „tiszta” a Danubiusos Nagy-Duna elképzeléshez képest, hiszen a hajó forgalom sokkal kisebb, ugyankkor a jacht forgalom biztos megnőtt az elmúlt években, ahogy mindenhol másutt is. A sziget teteje után pár száz méterrel a Táti ág, ahol már ismét nyugodt viz vár – ez egy kb 4,5 kilometer hosszú holtág, rengeteg klasszikus ponttal És még nem is beszéltünk a nagyágról, ami mondhatni végtelen....

De inkább néhány kép és majd egyszer egy hosszú írás a témában.

Ezen a képen a táti szigetek által határolt holt ág látható. Az ág vége ketté ágazik, a baloldali ág a táti halász csárdáig ér. az itt látható kb 850m hosszú szakaszon ment mindig a 8x1000 méteres edzés.

Ugyanennek az ágnak bajárata, háttérben az UFO szerű szénrakodóval, ami klasszikus viszonyítási pontja és balesett forrása lehet egy-egy edzésnek. Illetve egy másik beállítás ugyanarról a szénrakodóról, amint apokalipszis utáni flora korbe veszi ezt az érdekes építményt, akiről soha senki sem tudja, hogy valójában mért épült...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

egy térkép, hogy eltudjátok képzelni, hogyan is néz ki a hely, de ez alkalommal, nem lesz társasjátékként felültöztetve:

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr812136146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása