Végetért a három napos luzerr-i világkupa első napja, ahol az előző bejegyzésből ismert három magyar csapatért izgulhattunk.

Ks egypárban Galambos Peti nem okozott a negyeddöntőben sem csalódást, majd 3 másodperccel a szlovák Lukas Babac-ot (aki mellesleg egy normál súlyú EB bronzzal is büszkélkedhet egyéniben 2008-ból), és így kiemeltként várhatja a középdöntőket.

Nem lehet tudni, hogy ott mire számíthatunk (a döntő most már alap elvárás), mivel Peti futama természetéből adódóan nem kellett, hogy szanaszéjjel huzza magát, de ellenfelei idejét tekintve nagyon is erős mezőny alakult ki. Az olasz Miani 6:58-at repesztett és magamögé verte a 3x világbajnok Duncan Grantet, aki az előző VK dobogósként végzett, és ezzel az eredménnyel kiemelkedett a mezőnyből.

Peti holnap reggel 8:48-kor huzza a középdöntőt olasz, görög és német ellenfelekkel

Női ks kétpárban Anna és Zsuzsi a délutáni futamban más taktikát választottak, mint reggel. A lassabb első ezer és kemény finis, ami a lányok sajátja mióta együtt vannak (legalábbis ez a megszokott tőlük), egy nagyon kemény rajttal indították a versenyt és tizedmásodpercen belül voltak a második csapatnak 500 méternél, és ezernél is tartották versenyüket. Sajnos azonban, ahogy ilyenkor előszokott fordulni az erős kezdés visszaüthet, és Annáek lassan leszakadtak a stabilan első hollandoktól (akik 1500 méternél "utcahosszal 6 másodperccel vezettek) és 2. svájciaktól. Minközben a kubai és svéd ellenfeleik iszonyatos tempóba kezdtek és felzárkoztak a lányok mellé. Kuba 1500 méternél megszerezte a 3. helyet és a 3 cspat kezdett megindulni a svájciakra, akik tudtak minderre reagálni. A finisben a kubaiak elfogytak és Zsuzsiék a svédekkel vívtak. Az utolsó csapások a ezúttal a svédeknek jöttek jobban és így két tizeddel megelőzték a mienket, akiknek ma egy 4. hellyel kellett beérniük. Ez sajnos rossz hír mert ez a két tized jelentette a különbséget a C és D döntő között. Holnap 10:18-kor izgulhatunk a lányokért

Az utolsó mai érdekeltség a férfi ks dubló volt. Ráró (DNHE) és Varga Tomi kettőse, a reményfutamban a mezőnnyel együtt jött el és fej-fej mellett halad azzal egészen 1000 méterig, amol elkezdett szép lassan szétszakadni a mezőny. A norvégok utánna indultak az addig első helyen haladó portugáloknak és e két csapat versenyében nam adott lehetőséget a többieknek. Ugyan a francia csapat utánnuk indult, de sok volt nekik is. Végül az 1500nál kialakult sorrendben futottak be a hajók. A magyar csapat 4-ként érkezetbe nagy versenyben a hollandokkal. Srácainkkért holnap a C döntőben izgulhatunk 11:18kor.

Sajnos holnap nem tudok írni az eseményekről, de vasárnap ismét jelentkezem!

Big up!

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr622142057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása