A délelőtt folyamán lezajlott a közép futamok. A magyar csapat és benne a mi kis Danubiusosaink jól teljesítettek.  Összesen hat csapatunk került döntőbe (Hajdú Zsuzsi, Szabó Kati a két női egypár, Csepregi Gábor és Ráró ks dublóban, míg Szekér és Szél a normál dublók között, Sáska Bea és Tóth Evelyn és a ks négyes).

Zsuzsink kökeményen végig versenyzte a futamot és az utolsó kétszáz méteren az eddig verseny legdurvább futamát hozta össze, de sajnos 0.06 másodperccel lemaradt a futamgyőzelemről. Igaz, elsősorban a döntőbe jutás volt a célja, szokása szerint a második ezer volt az erős – bizakodjunk holnap.

Sáska Bea és Tóth Evelyn valami hasonlót csináltak ugyancsak. Az u23 vb ötödik csapat a tegnapi 2. hely után ma is második lett, de mindösszesen 2 tizeddel csúsztak le az elsőségről.

Szabó Kati ötödikről fordított és sikerült harmadikként beérkeznie a reményfutamban, így holnap ő is döntőben számolhat.

A ks négyes végig versenyzte a tegnappal ellentétben futamát és végig elsőként haladt, a verseny nagyon jó volt, mivel a magyar, a lengyel és a francia csapat fél hajó különbséggel evezte végig a távot. Mieink természetesen magabiztosan kontrollálták a versenyt.

A nézőtér lassan megtelik emberekkel, igaz még nem értük el sajnos egy országos bajnokság szintjét, de csak-csak sikerül egy valamire való magyar szurkuló tábort összehozni holnapra a döntőseinknek.

Az időjárás nagyon meleg, Szeged délelőtt megmutatta igazi arcát a külföldieknek – 40 fok, szélcsend. Jó volt. Szerencsére a délután során feltámadt a toló szél, ami valamennyire enyhíti a vizen lévőknek a hőmérsékletet.

De Csepiékről még nem  írtam. Rajt után fiaink nem bizták a véletlenre és az edzői utasításnak megfelelően 250 méternél már fél hajó val vezettek, majd 500 méterre sikerült ezt másfél, ezernél pedig 2,5 hajóra növelniük. Pechjükre a 2-3. helyen küzdő francia és holland csapat (ezt most lehet, hogy eltévesztettem) egymást hajtva elkezdett felcsúszni rájuk. De a mieink nem ijedtek meg és egy könnyed finissel visszaverték a támadásokat és elsőként haladtak át a célon.

Szél és Szekér, Szél szárnyán (sokáig gondolkodtam rajta) végig tisztán második helyen haladtak, simán eljöttek a futam győztessel, majd takarék lángon végig evezték a táv második felét (leginkább az utolsó 200 métert). Szóval Holnap reméljük sokkal gyorsabban végig tudják prögetni a versenyt.

A délután során, eddig Kelemen Áron és Szentkereszty Marci fejezte be a versenyzést. Marci 14. míg Áron 15. helyet szerezte meg.  Érdekesség, hogy a rendszeresen visszatérő versenytársunk a szerb színekben induló Pedrag Lackov nyerte a férfi szkiffek C döntőjét.

A női négyesek B döntője jelenleg zajlik, miközben a bejegyzést írom. Lányaink 1000 méternél 2. helyen haladnak és mindösszesen 0.78 század másodperccel lemaradva a németektől, de most 1500 méternél már vezetnek és végül nyerték a B döntőt

 

folyt köv.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr652221586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán · dnhe2.blog.hu 2010.08.14. 17:17:04

Sándor Áron és Hénap Zsolt 9. nyolcasban
süti beállítások módosítása