Egy játékos 2000

2010.12.31. 01:26

Egy játékos 2000

Hmm…egy jó, játékos kétezer. Ezzel kell kezdeni a holnapot. Érdekes, hogy a hosszú évek alatt felépített futball tudásomat nem villanthatom meg a DEK szilveszteri rangadóján, de így 2 hét kihagyás után még jobban fog esni az a bizonyos játékos. Elvégre egy hete itthon edzek és kezdek megint ráérezni az ízére a dolgoknak.

Élvezetes mert reggel, mikor megérkezek a telepre a felnőtt csapat egy jeles része, akik korán kezdenek ép végeznek, és váltóforgóban tolom a serdülő lányokkal, ami különösen élvezetes, hiszen az mp3 lejátszó kapcsán már volt, aki meg merte kérdezni kicserélheti e a sajátjára.

A lényeg a lényeg, a múlt heti játékos szigetkör után most egy játékos 2k jön. Annával beszélgettem, hogy toljuk-e…Mondhatni magabiztosan állította, hogy jó lesz, vagy én neki? Mindegy. A lényeg, hogy terv szerint a Széchenyiben pihenem majd ki a nap és az év fáradalmait egy vitán felüli, megkérdőjelezhetetlenül egyértelmű és abszolút tuti szilveszter estével a klubban megkoronázva az egészet.

Az év hosszú volt mindannyiunknak.  Végtére is  nem kevés dolog történt. Hogy a makróból vonuljak a mikroba: az év elejének nagy híre volt, hogy Dávid Imre lemond és őt Mittyán György követi a szövetség elnöki pozíciójában. A váltást rengeteg vita, feszültség előzte meg és követte a MESZ elnökségén belül és azon kívül is, de egy dolog biztos, csak 5 év múlva fogjuk látni, hogy azon a szinten jó döntést hozott e a magyar evezős társadalom. Elválik. Az év a magyar evezés, a válogatott szempontjából felemásan sikerült: csillag született Galambos Peti személyében. A váci versenyzőnek sikerült felállnia Karapiroban a könnyűsúlyú egypár dobogójára, ezzel megszerezve a sportág újabb vb érmét, amiből nincs olyan sok egyenlőre. Ezt abszolút kimagasló eredményt sajnos ellensúlyozta más csapatok visszaesése a nemzetközi mezőnyben, gondolok itt elsősorban Simon/Juhász párosra, akiknek sajnos idén nem sikerült megismételni a tavalyi bravúrt, vagyis dobogóra állni az U23 Vb-n. Klubunkból két versenyző is név szerint Aliquander Anna és Rácz Róbertnek is sikerült bekerülnie az EB-re utazó ks dublóba, ami nagyon jó hír, hiszen Ráró újoncnak számít a felnőtt nemzetközi mezőnyben. Azonban mindenkettőjük esetében mindannyian jobbra számítottunk. De, ez van. Tanulni kell a történtekből és menni tovább, törekedni a jobbra. A szövetségben az év végére kialakult helyzetben Fát András vette át a felnőtt válogatott irányítását „ideiglenesen” – bízunk benne, hogy haladni fog valahova a dolog és nem csak ideiglenes lesz. Az anyagi oldal kapcsán én nem szeretnék megnyilatkozni, vannak helyettem is,  akik eleget vitatkoznak ezen.

Klubunk szempontjából pozitív mérleggel zárunk. Ugyan edzői oldalon sok változás történt, hisz Buday Anna családja gyarapszik, az ő helyét Bán Ági vette át, míg Anti helyett Hörcher Dani kezdett el a legkisebbekkel foglalkozni. Felnőtteinket továbbra is Forró Dezső irányítja. Mindannyiuk előtt nagy kihívások állnak, hiszen meg kell tartani és fejleszteni kell a jelenleg ismét bővülő gyermek hadat.

A Széchenyi verseny egyre komolyabb, idén már 19 céges tízevezős indult, az egyetemi és normál evezős számok mellett. Ki kell emelni, hogy ez a klub dolgozói, segítői (legyen az anyuka a büfében, vagy támogató a sajtó osztályon) erre nem lettünk volna képesek. Bízunk a jövőben és ezért jövőre megpróbálunk egy új műfajjal – hosszú távú nyolcas versenyszámmal szeretnénk kiegészíteni a programot. Reméljük lesz igény idehaza a kezdeményezésünkre, de ez már tényleg a jövő.

Sikerült a klubházat újabb öt évre megkapnunk, küzdelmünket a MUSZ-gel az üzemeltetési jogokért,  a sajtó minden szinten hozta.

Az OB tekintetében láttunk már jobb évet is, de a ks négypárban (Csepregi, Rácz, Szabados, Sándor) még mindig erősek vagyunk, illetve a női ks dubló (Alliquander, László),  serdülő lányaink (Polivka, Fodor, Krausz, Illényi, Bene) és Krausz Domi is felkerült a falra. A felnőtt nyolcasnak sikerült dobogóra kerülni és még sok szép és értékes érmet nyertünk.

Augusztusban lenyomtuk Baját, ahol Teszár Bali, közel került a szkiff csúcshoz, de még nem sikerült megdöntenie. Vanczák Gergővel (aki a szkiff csúcs tartója) pedig sikerült megeveznünk minden idők leggyorsabb Bajáját dublóban, így 9:22re módosítva a verseny csúcsot. Néha belegondolok milyen lett volna 2 perccel nem megdönteni, hanem lemaradni a csúcsról – nem szeretném, hogy megismerkedjen bárki ezzel az érzéssel.  Év végén még egy hosszú távú sikerünk volt Csontos, Alliquander, László női kielboat Szabados csúcsot döntött.

Felnőttjeink közül Menyus és Csepi egy rövidebb, hosszabb időre külföldre költözött , míg Cicc visszatérését egy csontfájdalom akadályozza. Sajnos Jurászik Viktor a Fradiba távozott, míg Krausz Dominak egyéb okok miatt marad távol az edzésektől. Mindenki tolja keményen.

Majd elválik…

Ami a mikro-t illeti: Én is tolom. Még kint, de nem sokára újból itthon a DEK-ben. Idén jártam sokfelé láttam sok mindent és sok mindenkit. Az amerikai CRASH-B bajnokság, az olaszországi versenyek, az edzések kint, a finomító, az olasz bajnokság vagy a Lombard. A bajai győzelem, novemberben a zágrábi pálya látványa hajnalban. Evezni a Mincion, egy klubban mely nagyobb, mint fél Esztergom egy élmény.

És ezért az élményért jó ezt csinálni. Látni a felkelő napot Mantova felett, a Como-i tó vagy Varese, a tudni, hogy mért érdemes Bledbe menni december 8.-án. Haza utazni az egyetemi VB-re és nagy részt egyedül végig kiabálni az összes futamot, amiben magyar csapat indult az jó. Még ha hülyének is néznek. Végig ordítani egy futamot, amiben a 7 évvel ezelőtti edzőm fia lesz bronzérmes, majd kívülről látni azt a versenyt, ahol egy olyan ember/barát evez, akivel egy éve még Én eveztem és ordítani úgy, mintha helyette húznám, majd két hétig csöndben ülni az irodában, mert elment a hangom. Az jó. Faithless koncertre rohangálni Szegedről az még jobb. OBn küzdeni még, ha csak magammal is, az jó. Majd a novemberi 6k ergon 2 másodpercre közel kerülni életem legjobb ergojához, az is jó. Fél 2-kor postolni ezt a bejegyzést. Jó. December  18-án evezni, az nagyon jó.

És év végén egy játékos 2000 húzni. Az is jó…

BUÉK

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr762549678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2011.01.02. 21:30:07

olvasni a bejegyzéseidet; az is jó:)
...csak 5 év múlva látjuk...az nem jó...

Orbán · dnhe2.blog.hu 2011.01.03. 10:33:27

Oy - :)

Mi az, hogy 5 év múlva látjuk?

Jó volt a szilveszter! Majd talán bejegyzünk is :)

Meg a játékos 2000 is jó volt :)

allianna 2011.01.03. 22:58:09

"csak 5 év múlva fogjuk látni, hogy azon a szinten jó döntést hozott e a magyar evezős társadalom..."
ezt írtad...nem vitatkozom, de vitatom:)

Orbán · dnhe2.blog.hu 2011.01.04. 20:48:48

Igen ezt írtam :), ahogy írtam nem vitatkozom, teszik azt mások helyettem :)
süti beállítások módosítása