Bled reflexió

2011.06.18. 18:18

Múlt héten voltunk Bledben, ami nagyon nagy hír, mert emlékeim szerint ilyet utoljára (és először) 2007-ben csináltunk, akkor egy ks négypár képviselte a Danubiust, míg idén nagy tömeggel mentünk! Alliquander Anna Hajdú Zsuzsival állt rajthoz a női dublók között; kislányaink, akik egyre nagyobbak, ifi dunlóban (Bene D., Polivka D.) – a felnőtt fiúkat pedig Csepi (ks 1x), Vanczák (2x), Hénap (2x, 4x), Szatír (ks1x, 4x), Szabados (ks1x, 4x), és Én képviseltem (1x, 4x).

Az utat magánban szerveztük, párhuzamosan az eddigi történelmi nagyságú magyar csapattal. Jöttek velünk Külkeresek és Csela képviselte még Baját is.

Bled élmény önmagában. Nem hiába kötelező mindenkinek eljutnia legalább egyszer életében ide és versenyezni egyet. Olyan mint a Henley vagy a Head of the river. A mezőny egy – két fokkal jobb, mint a magyar nemzetközi. Mindig akad egy-két sztár, ha más nem egy Iztok Cop vagy Luka Spik, vagy valaki a szlovén csapatból. De persze Iztok Cop örökérvényű. Tavaly visszavonult a hírek szerint és emiatt  ugyancsak e szent helyen döntőt evezett Olaf Tuftéval a VK Bled színeiben a tavalyi világkupán, amit az idei VB teszt versenyének szántak talán a legnagyobb jelét mutatva a fairplaynek, amit valaha láttunk – hiszen hány szövetség engedné, hogy hivatalos világversenyen két legnagyobb sztárja egy hajóban evezzen. A futam alatt bejátszott röpke videó interjúban pedig megmondta, hogy mi a lényeg. A lényeg pedig így szól: „Ha jól érzed magad, már győztes vagy”. Biztos ő is erre gondolt, amikor idén mégis visszatérésen dolgozik és ennek stációjaként úgy nyerte a futamot, hogy a többieknek köze nem volt hozzá. Luka Spik most hiányzott, de öccse képviseltette magát.

Egyébként az evezős centrumot gyönyörűen felújították és a céltorony is alakul. Jó poén volt, hogy a rendezők beindították a versenyen a buborék fújót is a célban.

Az idő szép volt és hébe-hóba kemény is. De ez mit sem jelentett jobbjainknak mert a két Dóri csak egy csapással maradt le első nap a győzelemről, CSepi pedig a második napi újult erővel már ki is állt a dobogó tetejére.

Mi többiek részt vettünk jót eveztünk, pihentünk és most toljuk tovább, hogy legyen valami az ob-n a nyolcasból, meg a többi egységből mert bár jól éreztük magunkat az első helyet nem mi szereztük meg…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr542995603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása