Újra hajóban

2012.03.11. 22:56

Elkezdődött az idei év is. Sokak számára már 2012. Január  elsején, de nekem csak az elmúlt két hétben. Most sikerült vízre szállnom. Igaz, hogy télen minden adódó alkalommal vízen voltam sokak meglepődésére – vagy az én meglepődésemre, hogy ők mért nem – de mégis most érzem, hogy elkezdődött az év mikor már minden reggel tudok vízre menni gond és fagy félelem nélkül.

Nem sikerült sokat evezni, de ezen remélem tudok változtatni, amint a tavasz és fényes órák száma is meg nő. Az edzéssel vigyázni kell, bár sokkal többet edzenék szívem szerint mégsem szabad át esni a ló túloldalára. Ezen a héten sikerült a 11 órát leedzeni, de az előző hetekben (az ergo obra való pihenés miatt is) csak 7-8 órákat edzettem. Ehhez képest a 11 sok.

A következő hét kemény lesz a munka és munkák miatt, de utána a 4 napos ünnepet pihenéssel töltöm és vasárnaptól ismét az evezésé a lényeg. Gyakorlatilag a tavasz elejétől a kis-Dunán fogok készülni szkiffben, mert most nem fér bele a nagy Duna. Pedig sokszor nincs annál jobb, de be kell vallani, hogy ez inkább csak nyár végén és ősszel igaz. Most például még nincsenek, vagy csak alig vannak hajók. A múlt héten felevezetem a Luppa fölé, ami nagyon-nagyon sokat tud segíteni a hétközepén. Egy jó Luppa utáni fáradt zsibbadással egybe kötött napozásnál nincs is jobb, ami evezésben lehet. (Ez természetesen csak el szólás, mert sokkal, sokkal  jobb pillanatok is vannak).

Este volt egy műsor a tévében, ami az idő érzékelésről szólt. Elgondolkodtam közben, hogy mennyire igaz – vannak csapások, versenyek, amik az örökké valóságig tudnak tartani.

Visszatérve a kis Duna se rossz, csak más. Nem az otthon, sokkal inkább az eszköz a versenyzéshez, a hatékony edzéshez – mert bármilyen sajnálatos erre már oda kell figyelnem. minél kevesebb az időm, annál fontosabb ez. Régen ilyenkor már túl voltam 300 km-en a vízen. Most nehezebb, mert vagy nincs lehetőségem, vagy nincs energiám. De, amikor van mindkettő, akkor megyek és csinálom, csak ne szóljanak bele.

Ma viharos szél volt, és állítólag holnap is ez vár. De nem zavar...sajnos nem tudok vízre menni.

Az első verseny idén március 31-én lesz, a hosszú távú. Már várom.

Evezni akarok. Versenyezni akarok és jól akarom csinálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr974310650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása