A hétvégén két versenyt is rendeztek a ráckevei Duna-ágban Budapesten. Szombaton tartották a Jásdi Sándor emlékversenyt, melyet Csepel EK rendezett, illetve vásárnap az Egyetemi OB-t és az ORV válogatót.

Az elsőn nagyobb létszámmal vettünk részt, hisz a program is szélesebb volt. Szép idő fogadott mindenkit, ami ugyan evezős szempontból nem volt tökéletes – ellenszeles volt a pálya legnagyobb szakasza. A legkisebbektől a legnagyobbakig majdnem mindenki itt volt. Több vidéki klub is eljött – Vác, Csongrád, Szeged, Mosonmagyaróvár, elsősorban az utánpótlás versenyzőivel érkezett.

A mieink közül többeknek sikerült szép eredményeket elérni a közepesen teljes mezőnyben. Korom Kata 3. lett serdülő 1 párban. Ali Anna másodikként ért célba Szabó Kati (Vác) és Kónya Alíz (Szeged között). Anna jobban evezett annál, mint amit a korábbi versenyen láttam tőle ezért jó volt nézni. A serdülő fiúk közt Cs. Kovács Zoli és Krausz Domi nyerni tudott. Varga Marci pedig 3.ként ért célba, reméljük legközelebb már magasabb tempó sem fog gondot okozni neki. Ami még érdekes volt a délelőtt programjában, a férfi peror, ott Szabados Misi és Sándor Áron 3. lett, Kozsák Jani/Parizán Misi pedig 5., Vanczák Gergőnek és Teszár Balinak sajnos nem sikerült a döntőbe bejutni.

A délután nagy részét mindenki a fűben hemperegve töltötte, élvezkedve a nyugalomban, mert (sajnos) a nagy nyüzsgés elkerülte a versenyt, inkább csak a „régiek” találkoztak és néztek meg egy-két izgalmas versenyt. Ilyen volt az előbb említett ifi szkiff (Varga M.), de a délután, hagyományosan rövidebb versenytávja (1000m) több izgalmas versenyt adott. Így a tanuló kormányos négypárban, serdülő perorban lehet, hogy evezésben még fejlődni kell, de a srácok nagyon jól versenyeztek (ezekben a számokban nem képviseltettük magunkat).

A nagyobb egységek közül a nőknél két négyes is volt, 2. ill. 3. helyen végeztek (Máthé Kriszta.-Sarlós Erzsi – Pakó Kata – Péztercsák Réka és Bedei Magdi – Csontos Csenge – Varga Orsi – Sarlós Erzsi). A férfi négypár (Szekér- Erdélyi- Horváth- Orbán) nyert és ezzel gyakorlatilag megkezdte a felkészülést az országos bajnokságra. Ezúton szeretnénk megköszönni a csopaki Jásdi Pincészetnek a FF 4x versenyszám támogatását. Az ajándékba kapott 4 üveg bort a csapat megízlelte, majd csapat építő tréning keretében elfogyasztotta. Finom volt.

Vasárnap kisebb programmal de folytatódtak a versenyek az Egyetemi OB és ORV válogató keretei között. Alapvetően kevés számban képviseltettük magunkat. A Cs. Kovács - Krusz kétpár harmadik lett a serdülő dublók közt, így sajnos kiestek az „A” keretbe való jutásból (kétpár/négypár), de egy „B” négypár keretei közt ők is rajthoz állhatnak majd az Olimpiai Reménységek versenyén. Szekér Laci (Széchényi Egyetem) nyerni tudott, bár saját elmondása szerint nehezen, az egyetemi szkiffben, Kitka Gergő (Szeged) az utolsó méterekig előtte evezett.

Ugyanennek a versenynek a keretei közt tartották meg a ks 8+ válogató versenyét, ahol a Szabados - Sándor alkotta kettes 5. helyezett lett így számításban vannak legalább a csapat felkészülésében. Mint ismeretes, az idei nem olimpiai számok vb-je Linz mellett az ottensheim-i pályán kerül megrendezésre és az osztrák Schellenbacher cég felajánlott többek közt Magyarországnak a versenyre egy 8+ hajót, ha indítunk csapatot. Ez egy mindenképpen üdvös kezdeményezés, nem csak az ő versenyük, de a gyakorlatilag másodvonalba szorult magyar váltott evezés domborítására (mármint, hogy itthon többen edzenek komolyabban váltott evezésben). Remélhetőleg az edzések alkalmával összeáll, ha rövid idő alatt is egy jó csapat. Azonban le kell szögezni, hogy sajnos nem csak a fizikai de az anyagi megpróbáltatások is ott állnak a csapat előtt, hisz a 130 000 Ft körüli részvételi díj (utazás, szállás, stb.) őket és klubjaikat terheli, ami ha belegondolunk 9 ember esetében elég nagy kihívás lehet - ha csak egy nem tudja állni költségeket.

A nap leginkább várt versenyszáma a nyolcasok versenye volt természetesen, melyet idén a Szegedi Tudományegyetem csapata nyert a BME előtt.

Sajnos személyes jelenlétem hiánya végett több eredményről nem tudok beszámolni ezzel a versennyel kapcsolatban, de remélem elegendő információval szolgáltam mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr53487278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanna 2008.05.26. 23:58:38

Kicsit helyesbitesre szorulnak a fent emlitett eredmények...
A serdülő perort egy danubiusos csapat nyerte (Simon Péter és Bánhalmi Bence)
A női nagyegységeknél pedig volt egy négyes (M. Kriszta, Erzsi, Kata, Réka), akik sajnos csak másodikak lettek. És volt 2db négypár akik 2. ill. 3.-ak. A 2. helyen végzett négypár: Réka, M. Kriszta, jó magam és a Kata. A 3.: Orsi, Csenge, Magdi, Zsuzsi.
Egyébként Gratulálok mindenkinek és köszönöm Orbánnak a tartalmas videofelvételt:)

Orbán · dnhe2.blog.hu 2008.05.27. 10:15:38

Emlékeztem, hogy valami nem úgy volt ahogy írtam ;)

a videót megkaphatom, mert az esti grillezésnél biztos tartalmas időtöltés lett volna:)

Hanna 2008.05.28. 21:06:17

Majd hozom vmikor pendrive-on

Ágoston 2008.05.28. 22:28:53

Gratulálok Domonkosnak és Zolinak az elért eredményért!
süti beállítások módosítása