2010.02.10. 8:40, Róma

...Rómában könnyen megtaláltam a végcélt a G4-eskaput, közben mozgó járda, shopping, még egy útlevél ellenőrzés . Reggeliztem, közben próbáltam hívni többieket, de még nem voltak bekapcsolva, majd letelepedtem a G4-es kapu elé a többi várakozó utas közé és olvasni kezdtem  a 24órát.

Telefon:

Itt vagyunk, sietünk, mindjárt ott vagyunk.

Mikor megláttam Gergőt és Csepit egyszerűen megörüűltem. Másfél hónapja nem voltam otthon, nem beszéltem senkivel az otthoniak közül, kivéve egy két mondatot gyorsan az úttal kapcsolatban.

Beszállásnál magyar volt az egyik útlevél ellenőrző, de gyönyőrűen megfogta a kollégájának Csepi maléves beszálló kártyájára vetett megvető pillantása. A gép picit szócsó volt, de mintegy 40 percnyi várakozás után 40 fokos dőlésben kilöttünk az újvilág felé. A szvakat nem szaporítom, kb. 8,5 órát repültünk, közben megbeszéltünk ezt azt, mit hol, hogy, ki mikor kivel mennyit – edzett, utazott, csajozott, ki kivell van, mekkorák a gyerekek a köszöb,, a sítábor. alvás és már ott is voltunk, az egy stewardess magyar volt, vagy legalábbis megértette mit mondogatunk a hátamgött, mert megnézett magának minket.

A repülés simán ment, és egyszercsak Boston  szürke valósága fogadott minket. Kicsit szerencsétlenkedtünk a határon, de aztán minden simán ment, hetijegy a metróba és már vonaton is voltunk.

Átszállásnál meg volt az első kötelező Dunkin Donoughts – fehér forró csoki (mint a cukros, fórró tejpor tej), két fánk/fő, egy blueberry muffin, és miénk volt az amerika filling a lepattant metróállomáson, ahol felhívták figyelmünket a „See something, say something” kampányra (gyanusat látszt, szólj az első kallernek, biztonságiőrnek). A villamos nyomor volt, igazi nyomor, szémet és szürkeség.

DE AMERIKÁBAN vagyunk. A Dunkin Donoughs jó volt.

A hotelbe megérkeztünk, a netet most keressük, és egy kicsit elmegyünk sétálni, mozizni, művelődni. Annát remélem holnap könnyen megtaláljuk és kezdünk is edzeni, hogy jól menjen.

Holnap frissítés.

2010. 02. 11. 8:40 Cambridge - Boston

Reggel van, helyi idő szerint. Az átállás mindenkit megzakkantott, reggel 4-kor tea délutánt tartottunk, aztán ismét alvás. A többiek most is szúnyálnak, pedig el kellene menni reggelizni, mert a szállodai magazinok eléggé unalmasak, megaztán edzeni is kellene - bár személy szerint kétségbe vonom, hogy lesznek ergók a szállodában.

Nem messze tőlünk a Harward, remélem elmegyünk ma oda, a Charles partján vagyunk, ami teljesen be van fagyva, a táj havas és iszonyatos szél fúj. Tegnap este a pénzügyi negyedben a felhő karcolók között a olyan hangal morajlott, hogy 2-3 percig gondolkoztunk honnan jöhet, mi lehet ez a zaj.

Sétáltunk a tengerparton, metróztunk, majd a szállodával egybe épített bevásárló központban vásárolni próbáltunk, de majd inkább másutt.

Anna ma érkezik - remélem ideér.

Keltem a többieket, mert ez így nem állapot...

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr901749491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekerlac 2010.02.11. 17:48:03

faja! szúrjátok neki, nehogy már valami tapló hamburgerzabáló megverjen! heheh

N. Ádám 2010.02.12. 03:33:51

Huh, hát ennyire hideg van ott a fagyos északon? Mit fogtok edzeni szombaton? Én valószínűleg olyan dél körül fogok megérkezni szombaton, majd találkozzunk valahol.

allianna 2010.02.12. 14:59:39

Sziasztok, itt vagyok, Ti hol vagytok?Ha Ti is a Sonesta hotelben, ott van kulon ergo szoba direkt a versenyzoknak, egyebkent a szobam, olyan, mint egy elnoki rezidencia, inkabb egyszerubb szallas, de kajaval, vagy legalabb reggelivel kellett volna:)
van internet is, elvileg 5 $ 20 perc, de en itt ulok fel oraja ingyen, es hamarosan fizetes nelkul tavozom; 601-es szobaban vgyok, de most megyek kicsit ergozni, egyebkent nalam sok a potnevezes, egesz kis vilagbajnoki mezony gyult ossze, mindenkit udvozlok dodahaza a szeles mosolyu Americabol...a repulon kiszurtam egy magazibol, hogy Amerika legjobb plasztikai sebesze egy magyar szarmazasu Ken-baba. Nagyon orultem:)

Exx 2010.02.12. 16:20:48

Szia Anna,
a fiuk a Hotel Marlowe-ben laknak, ez a Sonesta mellett kell, hogy legyen.
És sajna reggeli ott sincs.
Jó időt és sok erőt vasárnapra.
Üdv.
Ibolya

allianna 2010.02.12. 20:39:13

Jaj, koszonom az infot, akkor megyek is meglatogatom a fiukat. Meg egy kis erdekesseg: lefotoztam a lakosztalyom kivul-belul; voltam a Museum of science-ba es ezek az amerikaiak, nem szazasok, de azert kedvesek a maguk modjan...az egeszsegipar meg nagyon viragzik: Kb. 1000 fele tapl.kiegeszito van egy sima kozertben, es minden kajanak van cukormentes, zsirszegeny meg mindenfele valtozata. Pl. most "mountain dew with real sugar - limited edition"-t iszok, mert meg ilyen is van , egyebkent corn syruppal edesitenek nad cukor helyett , biztos az olcsobb. Hajra-hajra mindenkinek holnap ez ergo ob-n!!!!

Orbán · dnhe2.blog.hu 2010.02.13. 04:33:05

Szúrni fogjuk, Csepinek nagyon megy, Gergő is tépet egy 500-at, én meg 88,9 kg voltam szóval nem mehet rosszul!!!

Orbán · dnhe2.blog.hu 2010.02.13. 04:45:52

Te is szúrjad oda haza, aztán írd meg, hogy mennyi lett!!

nar bo 2010.02.13. 15:23:45

Remélem ,már felmelegedtetek, VILÁGJÁRÓK! üdv: nar bo
süti beállítások módosítása