OB-n az élet

2009.07.18. 11:38

Szegeden a nyár változatlan. A hőség, a Dómtér, az ingyen mozi, a Széchényi tér, a fagyik, a jegeskávé, a vasútállomás, és a vasúti megálló Röszke felé, és mellette a Maty-éri evezőspálya. Nem hiszem, hogy lenne olyan a bejegyzés olvasói között, aki nem ismeri ezeket, vagy, ha igen gyorsan pótolja be, még van két napja erre, mert ezen a hétvégén tartják az Országos bajnokságot.

Idén nem készítettem előzetes beszámolókat, se helyzetjelentést, sőt még felhívást sem. Mea culpa, de most pótolom a parti büfé légkondicionált körülményei között, mert a szél ugyan feltámadt, de még mindig hőség van odakint.

Éjszakát sem bírtuk, elviselhetetlen hőség áradt a kollégium falaiból, de valahogy mégis csak elaludtam. Tegnap volt a bajnokság első napja és örömmel írhatom le, az első nap már tudtunk bajnokot avatni. A női felnőtt kormányos nélküli négypárok mezőnyében sikerült nyernie a Csontos Csenge, László Vercsi, Bedei Magdi és Alliquander Anna összeállításnak.

Az elmúlt évekkel ellentétben sajnos nem sikerült elhozni a férfi ks négypárt, illetve a négyest, nem sikerült a bravúr. Vanczák Gergőnek, Szentkereszty Marcinak és Sándor Áronnak, akik duplázták a versenyt és indultak mindkét ks egységben (négypár és négyes), a scull számban Kozsák Johnyval, az oarban Nagy-pál Antival. Sajnos a dupla mérlegelés, és a négyes túl sokat vett ki a csapatból, ami a négypár alatt jött ki igazán, ahol a Baja az utolsó, a végső hajrában meg tudott lépni a mieinktől. Papírforma szerint a futamot válogatott u23-as ks négypár hozta, amelyben két versenyzőnk Rácz Robi és Csepregi Gábor is indult (sőt ennek a csapatnak is Forró Dezső az edzője). A srácok újonnan szerzett Empacher (!) hajójukban indultak, amit világbajnokság idejére kaptak kölcsön a gyártótól.

A felnőtt szkiffek mezőnyében Szekér Laci és személyem is részt vett. A verseny végén Laci 4. én 2. helyet szereztük meg. A futam győztese a váci Galambos Peti lett, harmadik dubló társa Varga Tamás. Többen is kérdezték, hogy éreztük, milyen volt a verseny? Most csak külső szemlélők véleményét írnám le: jó verseny volt. Mindenki, aki itt volt tudja, mit csinált jól, illetve mit csinált rosszul.

Üde öröm volt a tegnapi nap során a férfi serdülő négypárunk és tanuló női kormányos négyes szereplése. A fiúk kemény versenyben meg tudták szerezni a második helyet a favorit Mohács mögött, a helyezés egészen a célig nem dőlt el, a táv nagy részén a második, harmadik, negyedik fej-fej mellett haladt, amiből a mieink kerültek ki a legjobban edzőjük Buday Anna örömére (a csapat tagjai: Kovács Zsolt, Jurászik Viktor, Bánhalmi Bence, Horváth Kristóf, k: Polivka Bálint). A lányok (Mészáros Eszter, Bene Zsófi, Gerván anna, Polivka Dóri, k: Bene Dóri) hasonlóan szerepeltek, de annyira szoros versenyben, hogy speaker (a Mi Hörcher Danink) nem tudta a toronyból se megmondani, hogy célvonalon ők vagy a szolnokiak haladtak át először. Csaknem tíz-tizenöt percig tartott, míg meglett az eredmény és mieink felkiálthattak örömükben, másodikok lettek (a verseny a Csepel nyerte, „sajnos” tisztán).

A női és férfi perorok mezőnyében Kelecsényi Dóra és Korom Kata 5., míg Bersényi Ágoston, és Szilassy Péter 4. helyet szerezték meg, reméljük a mai, és holnapi versenynapon tudnak szépíteni eredményeiken a többi számban.

A női felnőtt szkiffek között Sai-Halász Hannának sajnos nem sikerült döntőbe jutnia, de nagy versenyben küzdött a bejutásért, de végül egy légszekrénnyel lemaradt. Ugyancsak itt Ali Anna is rajthoz állt és Szabó Kati és (válogatott ks párja) Hajdú Zsuzsi mögött 3. helyet szerezte meg.

A serdülő nyolcas (Tiszai Balázs, Mohai András, Danics Donát, Rónaszéki József, Kovács Zsolt, Jurászik Viktor, Bánhalmi Bence, Horváth Kristóf, k: Polivka Bálint) a 4. helyen zárta versenyt, elmondásuk szerint nem sikerült jól.

Varga Marcinak nem sikerült döntőbe kerülni, de a kisdöntőben 4. helyet szerezte meg. Cs. Kovács Zolinak viszont bravúrosan sikerült bejutnia nagymezőnyben a döntőbe, ahol az 5. helyet szerezte meg. Krausz Domonkos és Simon Péter a ks szkiffek között szállt vízre. Simon Peti a középfutamból csak hajszál híján nem jutott döntőbe, de ez nagyon sokat kivett a pehelysúlyú versenyzőből és kisdöntőben már csak 11.-ként ért célba. Krausznak sikerült a nagydöntőbe kerülnie, ahol a felállhatott a dobogó 3. fokára.

Kb Ennyi történt tegnap és még sok minden más, amiről majd máskor essék szó, mert ki raknak a büféből az étkező versenybírák és pályamatrózok…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr221252915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán · dnhe2.blog.hu 2009.07.18. 11:43:03

Sajnos a főoldalt (www.dnhe.hu) meghackelte valami ..., ami már kezd bosszantóvá vállni, az OB után tudjuk megcsinálni...
süti beállítások módosítása