Brest - Epilóg

2009.09.26. 20:41

 Lehet, hogy már eltelt annyi idő, a múlt heti breszti Európa Bajnokság óta, sőt az éppen zajló Tisza-kupa sokkal aktuálisabb, mégis vissza kell térnünk a témához, egyrészt mert ez a meg közelítés, amit a FISA-tól merítettem először van itthon, illetve mert már egy hete meg van a szöveg, csak nem értem rá befejezni.

Szóval, most először a versenyzők szájából a verseny utáni haza úton a már lenyugodott gondolatokkal teli futam értékelések (volt aki komolyan volt aki kevésbé komolyan közelítette meg):

A kérdés: ha 3 mondatban kellene összefoglalnod, hogy milyen volt a versenyed/etek…

Férfi egypár, Varga Tamás: „A „B” döntőre hiányzott a frissesség az evezésemből, elfáradtam. Túl sokat kivett az első napon az előfutam és a 4 órával későbbi reményfutam. Nem volt rossz a pálya  közepe, de az eleje és vége hiányzott.”

Férfi kétpár, Szekér László: „Mentünk, ahogy tudtunk, de ma csak ennyit tudtunk…”

Női egypár, Szabó Kata: „Új taktikát választottam, a második erős ezer helyett, most az első ezren akartam nagyon erősen ott lenni a mezőnnyel, ez túl sokat vett ki, ami visszajött második ezren.”

Férfi ks négyes először nem vállalta a rivaldafénybe állást, majd végül Dumitrás István így foglalta össze: „Jó volt csak nem volt meg az energia lendület…Nem jött ki a munka.”

Női ks kétpár Hajdú Zsuzsi: „Egyszerre örülünk is meg nem is…az előfutam biztatást adott a bronzra, de sajnos döntő keményebb volt, mint szerettük volna. A pálya max volt, de a negyedik helyre volt elég (kaviáros kekszet majszol a csapat).

Anna köszöni biztató sms-eket, illetve üzeni: „Nincs lyuk a wcpapírban, csak a miheztartás végett, ez hiányzott, de nagyon.”

Férfi kettes, Simon Béla: „Középfutamban úgy mentünk, mint Pinsent és Redgrave, mikor sztárok voltak. Sakk helyzetből fordítottunk, mattot adtunk Lengyelországnak. Ma a lengyelek, a pontonon hibát jelentettek a rajt előtt, és ezért, az egy órával eltolt futam morálisan megzavart minket…(Mi nyerni akartunk, de mentálisan összetört minket a csúszás – Juhász „BOBO” Adrián szól közbe). A döntőt, egy pályával eltolták, így lekerültünk a védett pályáról, így ezt nem tudtuk kihasználni. A táv feléig jól ment, ott emeltünk, de csak a németek tudtuk megtörni. („Porrá zúzni!” - dr Ali Anna). Az utolsó 250 cső finist indítottunk, aminek köszönhetően 2 tizedre feljöttünk

Röviden így értékelték versenyzők a futamukat – szóval ez volt a magyarázó rész (lsd .korábban)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr71409370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2009.09.28. 10:28:39

Köszönjük Gergő! Majd én is írok napokon belül egy kis beszámolót a vb-ről, eb-ről. Csak úgy érzem némi magyarázatra szorul egyik "közbeszúrásom": én nem egészen ezt mondtam a wcpapírról, hanem azt, hogy a fehéroroszok kihagyják a wc papír közepéből a gurigát,lehet, hogy az a kis lyuk hiányzott a jobb teljesítményhez, ki tudja?

Valamint fontos info, hogy Hanna múlt kedd óta Sydney-ben folytatja tanulmányait, és evezős edzéseit, tegnap nem hivatalos látogatásra érkezett hozzá Sólyom Elnök Úr, a találkozó sikeresen zárult; ígéretet kapott hazánk, hogy Karácsonykor hazajön, és mindenképp részt akar venni a DNHE Szentestén.
hannadownunder09.blog.hu/

SH. Hanna 2009.09.29. 04:39:50

Tök jó ez a beszámoló!!! Végre ilyeneket is lehet hallani! Ilyesmiket is kéne a hunrowingra felrakni...
Annára reagálva meg asszem sikeres volt az EB utáni pihenő:-)

SH. Hanna 2009.09.29. 04:41:21

Tök jó ez a beszámoló!!! Végre ilyeneket is lehet hallani! Ilyesmiket is kéne a hunrowingra felrakni...
Annára reagálva meg asszem sikerült kipihenned magad az EB után:-)

SH. Hanna 2009.09.29. 04:42:33

hát ezt sikerült 2x...

Orbán · dnhe2.blog.hu 2009.09.29. 23:08:25

Hát igen, Bukowski szellem felettünk lebegett a busz végében...

allianna 2009.09.30. 13:14:30

@Orbán: az aztán lebegett...meg a vodka7 gőze...
süti beállítások módosítása