Luzern

2010.07.09. 12:39

Ahogy arról a hunrowing is beszámolt hírei között ismét magyar csapat utazott a világkupa sorozat utolsó, standard, luzerni állomására. A csapat most kisebb hiszen az u23-asok már a két hét múlva kezdődő brest-i VB-re készülnek, így csak Galambos Petiért és a férfi/női künnyűsúlyú dublóért izgulhatunk.

Mindegyik számban nagy mezőny látható a VK, a 20 csapatnál kevesebb indulóval bíró számok mondhatni szellősek.

Röviden ennyit beharangozóként. Az eddigi eredmények:

Férfi ks egypár - Galambos Péter

Peti az előző müncheni VK-n, ami Peti első abszolút felnőtt versenye volt szkiffben magasra tette a lécet elvárások tekintetében a megszerzett első hellyel. Most egyetemi világbajnokunk és U23 VB érmesünk jó uton halad, hiszen csontnélkül hozta az első előfutamot, a végén még ki is engedhetet kicsit az idők tanulsága szerint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő versenye 16:30 körül várható és követhető a következő linken:

http://www.worldrowing.com/index.php?pageid=91

Férfi ks kétpár - Varga Tamás és Rácz Róbert

Fiaink gyorsan kezdtek és 2. helyen haladtak át az 500 méteres résztávon, ugyanakkor az új-zélandiak nem nagyon hagytak esélyt bármire az ellenfeleiknek, ezen a ponton már 3 másodperccel vezettek, ami előnyt végig megtartottak. A táv felére azonban mienk visszaestek 4. helyre, ahol végül befejezték a versenyt. Összehasonlítva az előző VK előfutam teljesítményével ez visszaesés, de délután a reményfutamban reménykedhetünk a sikerért (17:30-kor lesz a futam)

Az azonban már most tisztán látszik az előfutam idők alapján, hogy az új-zélandi, angol és canadai csapat idei dominanciája vitathatatlan, mindhárom csapat simán nyerte előfutamát, míg a negyedik futamban győzedelmes görögöknek közdeniük kellett a továbbjutásért

Női ks kétpár - Alliquander Anna és Hajdú Zsuzsa

Annáek kicsivel fél 12 után álltak rajthoz a női ks dublók 3. előfutamában. Szokásukhoz híven lassan kezdtek (5. jelyen) majd szép lassan feldolgozták magukat a harmadik helyre. Egyelőre nem lehet sok minden leszűrni teljesítményükből azon kívül, hogy sokkal jobban vannak az idők alapján (vagyis közelebb) a továbbjutókhoz, mint az előző vk-n. Az ő reményfutamuk este negyed és fél 7 között valamikor.

 

És a többiek:

A FISA hivatalos lapján pontos infókat olvashatunk külföldiül arról, hogy kit is érdemes figyelni az idei luzern-i futamon, én most csak két indulót emelnék ki:

Mahe Drysdale - aki idén először áll rajthoz a VK sorozatban egy néhány napos Henley regatta győzelemmel, és a

Horvát négypár - hisz úgy tűnik ismét egy klasszis csapat kezd kinőni Európa hozzánk közeli szegletében a korábbi lengyel dominancia után - a kérdés: sikerül e nekik, vagy csak egy láng volt mind ez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr352140740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása