2 arany (ffks 4x-; fi ks 1x)

3 ezüst (nf ks 4x-; ni ks 1x; ns 4x+; )

2 bronz (ff2+; nf 1x)

4 negyedik (ff 2+; fi 2+; ni 1x; fi ks 1x)

2 ötödik (ff1x; ff ks 4-)

dnhe2.blog.hu

Ennyi az első nap mérlege. A hőségriadó ellenére megtartott magyar bajnokság (mert ettől nem riadunk vissza) első napjának. Hőség, de ugyanakkor erős toló szél jellemezte a versenyt. Kettő bajnoki címet szereztünk a férfi felnőtt ks négypárban Ráró, Szatír, Csepi és Szabados vissza szerezte két évvel korábbi bajnoki címét, sőt 12 év után ismét van ifi ks szkiff  győztese a klubnak Krausz domonkos személyében. A nap egyik legizgalmasabb versenyét a Horváth, Erdélyi, k: Balogh, és Varga, Hénap, k: Polivka felnőtt kox perorban hoztuk, sajnos azonban az első és második hely helyett a 3-4 helyért küzdöttek a fiúk 2000 méteren keresztül. Végül az ifjabbak kerültek ki 0,2 másodperccel jobban a versenyből.

Női serdülő lányaink évközi teljesítményüknek megfelelően stabilan, szép evezéssel hozták az elvárt (Polivka, Bene, Fodor, Illényi, k: Krausz). Kelecsényi Dóri jól versenyzett, de sajnos a végén kifogott rajta a finis ördöge és „csak” második lett, ami kiváló eredmény, állandó edző partnere, Korom Kata pedig 4. lett a női ifi mezőnyben. Ks lányaink egy lassú rajt után folyamatosan visszaverekedték magukat a 2. pozícióba, annak a Dr. Alliquander Annának vezetésével, aki pár perccel a futam előtt 3. helyezést szerzett női felnőtt szkiffben.

Ifi cox perorok versenyében Jurászik és Horváth B. nagyon jól küldötte fel magát a 4. helyre sőt harmadik helyért is jó eséllyel küzdöttek, de a finisben ellenfeleik erősebbnek bizonyultak. Az ugyancsak ifi Simon „59” Péter 4. helyet szerezte meg a férfi if ks szkiffek döntőjében, így erősen remélhetjük, hogy cím védés lesz a mai nap férfi ifi ks 2x-ben.

A férfi ks négyesek mezőnyében csapatunk (Parizán, Neinstein, Kozsák, Vanczák/Szebtkereszty) sajnos 5. hellyel kellett megelégedniük. Sajnos a nap folyamán történt helycsere befolyásolhatta szereplésüket, hiszen Vanczák, akivel végig készültek le kellett, hogy mondja a verseny egészségügyi okok miatt. Nyugalom jól van, de idén csak normál nyolcasban áll rajthoz az egyik legtapasztaltabb versenyzőnk.

Jelen cikk írója (Orbán) nagyot versenyzett magával, a széllel, a meleggel, kevésbe az ellenfeleivel, de a döntőben elért 5. helye mindenképpen tükrözi a jelenlegi felkészültségét.

Mai nap mindenki telepatikus segítségére számítunk, hiszen fontos versenyek várnak ránk a Maty-éri pályán.

Press

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr162156861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása