Kedves régi és mai Evezősök, evezős Barátok, evezős Szülők!

            A Danubius Nemzeti Hajós Egylet csaknem húsz nehéz, küzdelmes, ugyanakkor evezős élményekben, eredményekben gazdag évet tud maga mögött. A tagdíjakon kívül szinte minden bevételünk - támogatások, pályázatok, sportszolgáltatás - bizonytalanok, eseti jellegűek. Gazdálkodásunkban a klub fennmaradása – a két úszó csónakház és a parti klubház üzemeltetése, valamint a gyerekekkel való szakszerű foglalkozás - a cél. Rendkívüli kiadásainkat, amilyen például a Wesselényi Csónakház nagyjavítása volt, csak az evezősök, az evezést szerető barátaink nagylelkű támogatásával tudtuk megoldani. Most ismét egy jó cél érdekében indítunk adomány-gyűjtési akciót.

Versenyzőink szorgalma és az Országos Bajnokságokon elért sikereik  alapján időszerű, hogy nemzetközi versenyzésre is alkalmas hajót/hajókat vásároljunk. Az elmúlt tíz év eredményességi mérlege: 97 arany, 84 ezüst és 90 bronzérem. A klasszikus nyolcas versenyszámban a felnőtt lányok sorozatban győztesek voltak, 2007-ben pedig a könnyűsúlyú fiúk is felállhattak a dobogó legfelső fokára.

Sportolóink álma a csapatépítésre legalkalmasabb nyolcas hajó és hozzá a 8 db jó minőségű  lapát. A nemzetközi szabványnak megfelelő hajók közül a kínai gyártmányú, Flying Eagle hajók a legolcsóbbak, számunkra is a legelérhetőbb áron szerezhetők be Európában. De az egylet jelenlegi anyagi lehetőségeit ez is meghaladja. Egy 8+ hajó ára:10 686 euró, amelynek 60 %-át a megrendeléskor, a többit a szállításkor kell fizetni. Ahhoz, hogy az OB-ra megérkezzen a hajó, február végéig le kell adni a rendelést. A 8 db ausztrál gyártmányú ckroker  lapát ára ezen felül: 880 ezer forint.

Versenyzőink már többszázezer forintot „összedobtak” (szüleik segítségével), ami - úgy gondolom - sok más evezőst, a kedves szülőket és evezős-barát támogatókat arra fog ösztönözni, hogy, ha csak egy módja van, segítsen. Természetesen a pályázati lehetőségeket is figyeljük.

Bármekkora összeget szívesen fogadunk átutalással, csekken, vagy készpénzben. Bankszámlaszámunk:10900035-00000008-14510016.

A közlemény rovatba célszerű beírni, hogy adomány, továbbá az adományozó lakcímét és adóazonosítóját, ugyanis egyletünk közhasznú társadalmi szervezet lévén, adókedvezményre jogosító igazolást tudunk adni a támogatóinknak. A gyűjtési akció eredményéről tájékoztatni fogjuk az adományozókat.

            Egyúttal emlékeztetni szeretnénk Benneteket, hogy a személyi jövedelemadó 1 % -ról való rendelkezés a közeli hetekben, hónapokban lesz esedékes. A pénzt ugyan csak késő ősszel utalja az APEH, de az elmúlt évek tapasztalata bizonyítja, hogy sok kicsi sokra megy. Az ebből a forrásból befolyt összeg évek óta jelentős mértékben járul hozzá egyletünk működőképességéhez.

Kérünk Benneteket, hogy az adóbevallási rendelkezési lapra a Danubius Nemzeti Hajós Egylet adószámát (19009636-2-41) írjátok, és erre biztassátok barátaitokat, ismerőseiteket is.

            Végül, de nem utolsósorban szeretnénk, ha minél többen aktívabban bekapcsolódnátok egyletünk életébe, ha részesei lennétek sportolói közösségünknek. Szabadidőtök egészséges eltöltéséhez elsősorban az evezés (felnőtt kezdők oktatását is vállaljuk), konditerem-használat, futás, focizás lehetősége, öltöző-zuhanyozó áll rendelkezésre. A feltételekről részletes tájékoztatásért forduljatok bizalommal REISINGER PÉTER vagy PAKÓ KATA sportszervezőkhöz, illetve Domonkos Anna szakmai alelnökhöz. Elérhetőségek: a klub telefonszáma: 239-4241, email címe: postmaster@dnhe.t-online.hu

Domonkos Anna: 05/30/9614-386

Reisinger Péter: 06/30/422-0523,

Pakó Kata: 06/20/4374135

Sportolóink nevében előre is köszönünk minden támogatást, további segítő ötleteket!

              Mindnyájatoknak sikeres és boldog újévet kíván a DNHE elnöksége nevében

 

Denk András.                         Dr. Domonkos Anna.                         Zarándy Pál.

elnök                                       alelnök                                     alelnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr99309920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2008.01.25. 12:46:39

Vagy a rendelkező nyilatkozatomon van eggyel több négyzetecske, vagy rosszul lett a szövegbe megírva a DNHE adószáma!?

allianna 2008.01.25. 13:00:16

MÁS.
Bálint bátyám nem volt rest és evezős múltját nem letagadva, személyes érintettsége okán felhívta a Miniszterelnöki Hivatalt, hogy a felsőokatás felzárkoztatásáról szóló kormánypropaganda-plakáton az "Oxford", a "Cambridge", és a "Magyar egyetemek"-et szimbolizáló, és egymással versengő hajók ne túrakenuk legyenek, hanem nyolcasok. Adategyeztetés után testvéremet visszahívták, ő elmagyarázta valami illetékes kis hölgynek, hogy mi is a különbség, stb. Jelentem, a tegnap postaládámba dobott "újmagyarország" kiadvány már a javított változatot tartalmazza. Bár csak ilyen könnyen menne minden az országban...

Orbán · dnhe2.blog.hu 2008.01.25. 13:24:13

Szia Anna4

Köszönöm a bátyádnak, mert Én is láttam azt a hírdetést és még felisírtam magamnak, hogy írok egy jó hosszú levelet ezzel kapcsolatban, de természetesen, mint oly sok mindent ezt is elfelejttetem...sajnos az újat még nem látta, de ezek szerint ott is emberek ülnek. az adószámra rákérdezek.

allianna 2008.01.25. 13:49:45

Köszi. Szép napot, üdv.: Anna

Orbán · dnhe2.blog.hu 2008.01.25. 14:18:29

Péterrel egyeztettem, jó az adószám

ráró 2008.01.25. 14:32:03

az indexen midnen nap megtkinthető az említett hirdetés.....még egy két dolgot üzenhetnénk telefonon

Orbán · dnhe2.blog.hu 2008.01.26. 16:48:16

Befejeztem a 2007-es albumot...a klubban megtekinthető!

Ursula 2008.01.26. 23:16:15

szerencsére engem az égiek megkíméltek az indiánkenus változattól, én az evezőset láttam, aminek kifejezetten örültem, mert nem hittem volna, hogy tudják, mi az az evezés. Anna, kérlek mondd meg a bátyódnak, hogy ezer köszönet.
ui.: azért tök ciki, hogy a média, marketing emberek ennyire tájékozatlanok, la...

boris 2008.01.27. 13:42:46

Sziasztok! Köszi Bálintnak az aktívizálódást. Én is gondoltam, hogy "beírok", de nem akartam pattogni, gondoltam ez nem a véletlen műve, és a média szakember pontosan tudta mi van a képem.. Hát akkor ismét csalódnom kellett! Természetesen támogatásomról bíztosíthatom a DNHE-t, ami a 8+ vásárlást illeti,én már ugyan biztosan nem fogok benne ülni. Ja és javaslom, hogy előre legyen tisztázva, hogy a hajót ki, mikor használhatja. Különös tekintettel az OB felnőtt női és férfi 8+ versenyére...
Viszont ha lehet kérni, hogy az erre beérkezett összeget elkülönítve kezelje az egylet, akkor szerintem az jó lenne. Pontosan tudva, hogy mennyi érkezett be és az mikor és mire ment el... Ez persze nem a Ti kompetenciátok, csak leírtam..

Orbán · dnhe2.blog.hu 2008.01.27. 14:56:47

ezeket a dolgokat már mind tisztáztuk...

Boris 2008.01.27. 15:42:20

Na ennek meg pláne örülök :))))
Mikor lesz Keszthely??????
süti beállítások módosítása