10 nap októberben

2008.10.14. 10:20

Már több mint 10 nap telt el októberből és több mint tíz nappal közelebb kerültünk ahhoz, a csúnya télhez mikor csak az ergo lesz. Mindannyian látjuk ennek jeleit már azzal is, ha kitekintünk az ablakon. Sajnos ideért az ősz. Érezzük, mikor kikelünk reggel az ágyból és már egyből, nyúlni kell a köntösért, a nap még fel sem kell, mikor kilépünk az ajtón és a biciklire is kesztyűt kell venni, mikor a csónakházba indulunk.  Minden egyes reggel többet evezünk sötétben, egyre gyakrabban nézzük végig a napfelkeltét a vízről, és egyre gyakrabban száll köd a folyóra és a tavakra is. Munka vagy iskola után, pedig egyből sietni kell vissza a csónakházakba, hogy még sötétedés előtt vízre lehessen menni, pedig ilyenkor milyen szép a város, Budapest a kivilágított rakparttal. De ne felejtsd el a villogót, hogy mindenki lásson a vizen!

Persze versenyek és egyéb események is történtek a legutóbbi bejegyzés óta, szóval nézzük szép sorjában:

Negyedikén rendezték a BESZ évadzáróját és tényleg évadzárós hangulata volt, mert az idő annyira lehűlt és az eső is esett, hogy sokan elgondolkodtak egyáltalán lesz e verseny. Pedig nagyon jó kis versenyt hoztak össze a rendezők. Végre a Szentendrei-ág helyett a sokkal könyebben megközelíthető Új-pesti öbölben rendezték meg, gyakorlatilag állóvízen a versenyt. Volt bolya sor (igaz csak rövidke), büfé és a Budapesti Evezős Egylet épületében a verseny után még egy pörköltöt(et) is ellehetett fogyasztani – persze a tea és a pörkölt mellett a 900 Ft-os sör próbálkozás kicsit csúnya volt, de megérte hazaevezés után visszamenni. A rendes evezősszámok mellett volt tízevezős verseny utánpótlás és cégek közti kategóriában is, utóbbiban a MOL és az UTIBER csapatai mérték összetudásukat – ez alkalommal az UTIBER győzött, de majd legközelebb... A DNHE jól szerepelt: vegyes négypárban, egyetemi nyolcasban és férfi dublóban megmutathattuk, hogyan is kell ősszel versenyezni (és még mennyi mindenben). Sajnos azonban hazafelé menet két hajónk is meg sínylette a visszaevezést: a Margitsziget északi csücskénél zátonyra futottak. Ezúton is kérek mindenkit, hogy a Nagyágból lefelé jövet az Árpádhíd középső pillérje között próbáljon leevezni, nehogy hasonló történjen vele, mert lehet, hogy nem a legjobbak a hajóink, de ezekből is csak ennyi van.

A másnap megrendezésre kerülő Szabados emlékversenyen (Szentendrei-sziget+Margitsziget kerülés, 84 km) az előző napi rossz idő miatt csak, Alighanem Anna mert indulni a klubból. A rekord tartó négypár és dubló az előző napi időjárási viszonyok és a korábbi svert elhagyási arány (négypárban 3 év alatt háromszor sikerült) végül is papírkutya állásba helyezkedett és pihizett egy kicsit. Sajnos egyéb infónk nincs a versenyről, mert nem sikerült Annával beszélni (volt e rajta kívül valaki?), de mivel ismét láttam kerekezni a városban, így tartom valószínűnek: megcsinálta és épségben visszaért.

Mondanom sem kell a következő (vagyis múlt) héten egyből elkezdett melegedni az idő, de a legtöbben nem használhatták ki azt evezésre, mert készültek a hosszútávúra, ahol felemás eredmények születtek: a serdülő fiú négypár második lett (lányok kérem, jelezzék: hogy végeztek). Szabados Misi trónfosztást követett el legalább is a klubon belül és 5. helyével első lett, Csepi/Ráró tizedmásodpercre ugyanannyit evezett, és Szentkereszty is jól pengette.

Mi, az otthon maradottak, eközben jót eveztünk és Vanczák szavaival élve: kieveztünk (a ködös szombat reggelen) a világból: sikerült 26 km menni négyesben, ami ritka eset e hajóosztály tekintetében a DEKben a nagysikerű Dalos-Honti-Baka-Végvári négyes óta. Evezés után még jött egy kis evezés oktatás a Tárt kapuk keretében, mintegy 25 német SOTE-s hallgatót és néhány vállalkozó kedvű amatőrt is oktattunk.

Mindeközben, nagyom sokan és nagyon helyesen a klagenfurti Wörthersee kerülésen képviselték klubunkat (15 km+pénzdíj, nemzetközi mezőny)) és a magyar evezést sok más, más klubból való  (főként Külker) evezőssel együtt. Örömhír, hogy Aliquander Annának idén sikerült nyernie (igaz most nem adatott meg neki az esély, hogy elverje az immár olimpiai 3. helyezett belorusz Karstent). A DEKből Sai Hanna és Csontos Csenge képviselte még. (Anna! Attila indult?)

De, ha ennyi nem elég egy hétvégére, akkor még leírom azt is, hogy vasárnap sokan és sokat dolgoztunk a klubban. Majd mindenki kapott üzenetet wiwen erről az akcióról, de hogy mégis mit csináltunk: Kimertük a Kisház stégjéből a vizet, párnafát cseréltünk, trepniztünk, a másfél éve hiányos lelépőt ledeszkáztuk. Összeszedtük a partról a drótköteleket. A Nagyházon ugyancsak trepniket cseréltünk és szétszedtük a rohadókat (itt ez volt a munka nagyrésze 10től este 6ig). Ettől még ugyan nem kell ugrálni a deszkákon, de mindenképpen biztonságosabb végig menni rajtuk. Miska lefestette, és körbe szögesdrótozta a kaput, hogy nehogy még egyszer bemásszon egy vagy két vandál.

De azért nyugalom még maradt munka a november 2. hétvégéjén megrendezésre kerülő klub évadzárón: a nagyház felső gerendájának cseréje, a part betonozása, a nagyház és a stég közti tartó vasak kiegyenlítése és persze a beragadt fák kipiszkálása.

Itt még egyszer köszönetet szeretnék mondani (írni) mindenkinek, aki lejött: Manó, Csepi, Ráró (tudom, hogy csak a fűrészgép miatt maradtál annyit J, legközelebb szerzünk egy „classic” Stihlt is), Johny, Szabados, Ligeti Zsolt, Ancinak köszönet a teáért. Külön köszönet Cs. Kovács Zolinak, Pete Balázsnak és Rózsa Bálintnak, hogy még este hatkor is trepniket szerkesztettek.

Mondanom sem kell volt olyan is, aki lejött, közölte, hogy bocs a késésért, majd elment súlyzózni – csak név nélkül akartam ideírni. És még egy üzenet, azoknak, akik még előző nap is azt mondták lejönnek: emlékezni fogunk rá – máskor inkább nem mondjátok, hogy jöttök és nem számítunk rátok.

Végül pedig egy sajnos már, már cikivé váló üzenet és kérés: akinek van TAGDÍJ tartozása KÉREM FIZESSE BE, ismét a százezres nagyságrended karcoljuk a mínusz tekintetében és mellesleg nektek is nehezebb lesz befizetni a többlet hátralékot.

Jó evezést kívánok minden DEK-es és nem DEK-es evezősnek a maradék napokra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr58713008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2008.10.14. 16:12:40

nem tudok kommentet küldeniymkqvr

allianna 2008.10.14. 16:15:02

mi van itten?

allianna 2008.10.14. 16:16:05

Sajnos nincs sok időm, de röviden írok pár sort. (Részletesebben majd a hét folyamán) A Wörthi-tavat nem kerülni kell, hanem az egyik végéből átevezni a másikba, minél gyorsabban, minél kevesebb ütközéssel...(16 km). A fiúknál Miani győzött, de több olimpikon is indult, pl. harmadik a német Ks 2x tagja (olimpiai 8.)Jonathan Koch lett. A külkeres fiúk megnyerték a csapatversenyt Attila segítségével .
www.rv-albatros.at/rva02/08rose/picsdownload2008/pages/DSC_2096.html
(Lőrinczy peti, Varga zsolt, Lőrincz Attila)

allianna 2008.10.14. 16:27:44

valamit spamnak értékel és lehallgatnak, vagy megfigyelnek - azt gondolom

allianna 2008.10.14. 16:28:41

Eredetileg külkeresnek lettünk nevezve mi is ("a három grácia"), de mi kiharcoltuk, hogy Danubiusosként értékeljenek minket a női csapatversenyben, de kiderült, hogy nem volt csapatverseny (mármint külön a nőknek). aztán nyomakodni kellett - volna. Nekem sem volt kedvem ehhez (nyomakodáshoz), és időm sem volt sorban állni türelmesen, én inkább a vízből szálltam vízre, a fröccsöntött-csoda-topánkámmal combközépig merülve. Hannának meg asszem a Csenge segített vízreszállni.

allianna 2008.10.14. 16:29:21

Nagyon szép volt minden, az idő is. Kicsi ellenszél azért volt, de pont kellemesen fújt. Mi azért nem voltunk vasárnap segíteni a szigeten, mert csak vasárnap érkeztünk haza, pedig szombat délután indultunk... ezt majd elmondom bővebben. A parton többek között nagyon ijesztő nők voltak az ellenfelek. Olyan szálkásak voltak, mint a Teszár Bali... szerencsére már nem a régi a keringésük, mint anno még NDK-s színekben volt. Svéd ks2x ikrek egyike - Sarah Karlsson vezetett 6km-ig 1 hajóval, de legalább 30-al ment, én 26-27-el >> reméltem, hogy csak nem bírja végig. Hál'Istennek nem bírta. Eszembe is jutott 30 perc után, hogy már csak 1 kiság nyomatást kell kibírni, úgy ahogy a múlt héten a Hanna ellen (Erzsi edzésterve szerintem nagyon bevált).

allianna 2008.10.14. 16:29:57

A veterán férfiakat utolérve, ha nem tértek ki előlem halálos hörgéseket hallattam, ez általában bevállt. Csúnyán most nem beszéltem. Legalábbis nem emlékszem rá. "Gyönyörű" arany rózsát nyertem, zöld üveg-gyöngyökbe ágyazva, üvegbúrával borítva, kevés harmattal megszórva, és a téli tűzifára valót is megkaptam borítékba csomagolva... szép napot, üdv.:Anna
www.rv-albatros.at/rva02/08rose/picsdownload2008/pages/DSC_2020.html

allianna 2008.10.15. 10:45:53

A tegnapi nehézkes kommentezésnél, most veszem észre, hogy kimaradt pár mondat, amitől kissé érthetetlen pár dolog. Szóval azért kellett volna nyomakodni, mert 280 indulóra volt 1 vízreszálló stég, és annak ellenére is nyertünk volna (ha van külön női csapatverseny), hogy szegény Csenge lekéste a rajtot (a vízreszállásnál uralkodó anarchia miatt) és 7 perc hátrányból indult, és nem akart reklamálni, hiába bíztattuk... (nagyon jó lélek)

Cs Csenge 2008.10.15. 14:34:17

Köszönöm Anna, de azt hiszem nem a jó lelkemnek köszönhettem, hogy lekéstem, hanem inkább annak, hogy nem mértem föl, hogy ugyan a 280-ból már csak 80-an lehettek a parton, de azért az még mindig elég sok egy stégre.. és persze jobb lett volna egyedül levinni a hajót.., és az órát nézni, és nem bízni a csúszásban, ami Ausztriában valószínűleg ismeretlen fogalom.., stb.
Ennek a szerencsétlenkedésnek és annak ellenére, hogy a kölcsön empaci trainingsboot villája (és az egész oldala) elég furán beremegett minden csapásnál, remekül éreztem magam evezés közben és után is :) Nagyon jó érzés volt a magyar csapat tagja lenni. Gratulálok Anna!! Gratula Hannának és a fiúknak is.

allianna 2008.10.15. 15:59:21

Szia Csenge,
ha már így ketten nézzük a DNHE blogot, hagy köszönjem meg a rengeteg levelezést Willyvel, a szállás-megszervezését, az átnevezést Danubiusra, nevezési díj átutalást, stb. Én is nagyon jól éreztem magam - kivéve amikor fáztam... vagy vitatkoztam... Jövőre remélem újra ott leszünk! A jó lelkedet meg azért említettem, mert olyan rendes vagy, h. nem akartál reklamálni, pedig lehetett volna.

Orbán · dnhe2.blog.hu 2008.10.15. 16:10:27

tegnap 44-en olvasták a blogot jó:)

Amúgy azt hittem mikor azt mondod fogsz írni egy külön bejegyzést írsz (azt is írhatsz).

Mentem olaszba:)

Hanna 2008.10.16. 10:56:13

Sziasztok!
Köszönöm szépen a lehetőséget és segítséget mindenkinek, aki segített kijutni!!! Gratula mindenkinek, azoknak is akik maradtak a hazai vizeken!
Nagyjából mindent leírt már az Anna, tényleg jó volt a verseny és a felkészülés is jól sikerült (köszönet Erzsinek és Annának) Tök jó volt h egyszerre 30an indultunk. És nem sokkal a rajt után lassan lemaradt egy-egy Filippi, aztán meg lehagytunk néhány veteránt az előző futamokból... Fogytak a kilometerek majd nem sokkal a vége elött bemondták h noch 5 kilometer, amit néhányan 2-nek értettünk és belekezdtünk a finishbe! Szerencsére ezek a szavak angolul is elhangoztak:)Nem sokkal késöbb megláttam a naracssárgán világító bólyákat és akkor már tényleg nem volt sok hátra. Oriás finisshel végül beértem a célba:)
Még Anna beszámolójából kimaradt a hazautázásunk története és a magyarázkodás a vasárnapi távollétünkre... Nem sokkal az eredmény hírdetés után elindultunk hazafelé és az osztrák-magyar "határ" elött kb 20km-rel megállított egy kedves osztrák rendőr... A probléma az volt, h az utánfutón nem égett a rendszám lámpa majd kiderült h a tompított sem jó (ami este 10 körül nem árt ha müködik...) Vagyis csak a fék és az index lámpák égtek. Mi, mint evezősök úgy gondoltuk, h megpróbáljunk megbütykölni és izzót cserélni, hátha csak az a probléma (de mint tudjuk, ha otthon villanykörtét cserélünk mindig villanyszerelőt kell hívni, mert nem vagyunk szakemberek...) Lényeg az h a rendőr nem engedett tovább így az éjszak a közepén:((( Ergo felmerült a kérdés h mi legyen... Ez egy kis faluban volt, ahol nem volt semmi csak egy étterem, ami már csak egy szülinap miatt volt nyitva és a konyhája már rég bezárt. Bementünk h tudnak-e vmi szállást, de sajnos nem tudtak segíteni. A szomszéd faluban lett volna, de mivel nem volt autónk (ja mellesleg az első fényszóró is csak félig pislogott) nem tudunk sehova sem menni. Rövidre zárva a történetet a kisbuszban töltöttük az éjszakát, Anna a csomagokon és agyönyörű rózsáját ölelve:) És reggel tök nagy ködben indultunk el vészvillogóval végig az autópályákon. A lényeg h épségben hazaértünk és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat!!!
Jövőre remélem több dekes fog eljönni mint külkeres... Mindenkinek ajánlom!

Hanna 2008.10.16. 10:57:05

Ja, és Hajrá a Tengeri VB-seknek!!!!!!

allianna 2008.10.16. 12:51:42

Bizony hajrá a tengeri VB-seknek!
Gergő, igen, szóval külön akartam írni, majd ha elkészülnek a fotók meg is írom, hogy kedvet csináljak az összes evezősnek.
Hanna! Én aztán nem ölelgettem a rózsát, viszont a valóság az, hogy a "Bementünk h tudnak-e vmi szállást, de sajnos nem tudtak segíteni" mondat úgy hangzott el a szádból, hogy "Hast du Zimmer?", mire a hölgy meglehetősen csodálkozott... De onnantól már szerencsére a Csenge beszélt.

Hanna 2008.10.16. 23:21:18

Anna!
Ne cikizd a német tudásom, mert én legalább megszólaltam, ti meg... Te, ha jól tudom, németül is tartasz gyakorlatokat orvostan hallgatóknak! Én csak azért mondtam ilyen debil mondatot, mert egyikötök sem akart megszólalni...
Sikerült kipucolnod a pókhálókat a gyönyörű rózsácskádból (amit ölelgettél:))))?

allianna 2008.10.17. 10:30:31

Berontottál a helyiségbe, és rögtön neki szegezted a kérdést, alig tudtunk visszatartani...és nem pókháló, hanem zsizsik van benne, de úgy döntöttem ott is marad

Hanna 2008.10.17. 22:31:23

Asszem ebben a vitában sosem fogunk közös nevezőre jutni...(szerintem nem így volt)
Lehet h kicsit későn... Csak h minnél több helyen szerepeljen.
HOLNAP 14:00kor A LÁNYOKNAK VERSENYZŐI MEGBESZÉLÉS!!!!!!!!!!!!!!

allianna 2008.10.20. 11:28:44

Na ide figyeljetek:
Gratulálok a női (+ férfi koxi) négypárnak! Haramadikok lettek a tengeri VB.-n! Óriási csatában, ahogy nézem az időket!
Fantasztikus!
www.worldrowing.com/display/modules/media/media_detail.php?mediacenterid=8&imgnum=94&mdatype=1&searchKwd=&searchFrom=&searchTo=&cat=126&subcat=243&subcat2=&page=0
Jó volt a víz... én azért azt mondom, a Wörthi tó szebb volt...

Boris 2008.10.20. 18:02:20

Sziasztok!

Köszi szépen Anna, hát nálam pár száz méter után (8,5 km volt a verseny) beállt az izom halál és a második bólya forduló után az utolsó 1500 m-en, amikor ránk jött a 4 és 5 helyen álló csapat már az agyhalál is. Nagyon kemény volt (pláne sőt az én evezős felkészülésemmel), végig hargeroltunk és aztán meg voltunk róla győződve, hogy a célban 4. vagyunk. A jó hírt már a parton Dipól hozta, hogy bizony tévedtünk és a célvonal még éppen pont jókor jött... Harmadikok vagyunk! Őszintén szólva az esti pompázatos dijkiosztó ünnepség keretében átadott csodálatos érmek, virágcsokor és kupa birtokában hittül el csak igazán, hogy tényleg világbajnoki érmesek vagyunk! Fantasztikus érzés és élmény volt! (A hunrowing-on rosszul írta a cikk szerzője, mert nem a cél előtt előztük le a 3. helyen álló francia csapatot, hanem pont fordítva: majdnem ők előztek le minket. Mondjuk a cikk szerzője azt is eltévesztette, hogy a Haller-Erdélyi 2x tavaly 3. lett. Pontosítás: Tavaly ezüstérmet szereztek!)

Boris 2008.10.20. 18:07:28

Úristen! A legfontosabbat elfelejtettem (rohadt egoista én..) Gratulálok Annának a csodálatos első helyért és Hannának és Csengének a tisztes helytállásért. Szerintem meg kéne kóstolnotok a tengeri evezést is! Anna szerintem 1x-ben (ha csapatban nem akarsz) lenne esélyed, bár nagyon más műfaj a dolog. Főleg a bólya kerülés és a hullámlovaglás! Jövőre az angliai Plymuth-ban lesz. Szóval gratulálok mégegyszer!

allianna 2008.10.21. 10:50:19

Nagyon jó lehetett! Majd részletes beszámolót kérünk. Jövőre igyekszem ott lenni... Még 1x gratulálok én is Nektek!

Hanna 2008.11.01. 23:13:15

Asszem talán ide illik a legjobban...
Az elmúlt néhány napban többeken észrevettem a DNHE hiányos kommunikációját! Arra szeretnélek kérni benneteket, h valamilyen hivatalosabb és többek számára elérhetőbb helyen vagy módon közöljétek az edzők körüli változásokat! Szerintem a kisebbekre is rátartozik, h pl van egy vezetőedzőnk. (de nem csak erre gondoltam...)

Boris 2008.11.05. 10:05:33

Üdv Kaipiro-ból a 2o1o évi evezős VB helyszínéről. Megnéztem a helyszint és nem mellékesen megkoszoruztam a helyet ahol az Orbán, Horváth, Erdélyi Martonfy csapat uj-zélandi bajnok lett 2oo4-ben. Szerintem van kanyar a pályában, de gondolom arra azt is kiegyenesitik.. Tegnap állítólag láttk az evezős válogatottat kajakozni a tavon és ez nem pletyka. Sok sikert mindenkinek, hogy eljuthasson ide... (rohadt messze van..) csók

Boris 2008.11.07. 10:08:09

Sok Boldog Szülinapot Bán Áginak (így utólag, de még 8 napon belül)! Puszi
süti beállítások módosítása