Mivel már régen volt bejegyzés, és a naptár és album készítés miatt el vagyok havazva mellékelem a következő írást, amit a Budai Polgár c. kerületi lapnak írtam...remélem meg is jelenik majd:)

 

Pár infó még: a gyűjtés jól halad, a naptárak ra is jelentkeznek az emberek, viszont a hajókkal kellene valamit kezdeni, nem hiszem el, hogy senkinek sem testszene egy darab szép fa a kertbe virágot ültetni?

 

Karácsonyi ünnepség valszeg dec. 22.-án lesz, utánna zsúrral, bővebb infó később

 

Szóval a cikk:

 

Hideg idő beköszöntével legtöbben úgy ítélik meg, vége a szabadtéri sportolásnak és irány a fitness terem, vagy a squas pálya. Akik így gondolkodnak, bizonyára nem ismerik eléggé a II. kerületbeli sportolási lehetőségeket, mely nem csak a hegyi futás és túrázás számára kiváló hely, de a vizisportoknak is.

A kerület közvetlen szomszédságában, a Margitszigeten található Danubius Nemzeti Hajós Egyletben sem áll másképpen a dolog. Bár az evezősöket is rosszul érinti a tél beköszönte, az elmúlt évek időjárása bizakodásra ad okot a klubtagoknak. A múlt század közepén alapított, Széchenyi István nevével fémjelzett Nemzeti Hajós Egylet és a Danubius Evezős Klub egyesüléséből 1993-ban létrejött klubban többen arra számítanak, hogy az idén, végig tudják evezni a telet, ha enyhe időjárás lesz, illetve, amíg nem kezdődik meg a jégzajlás a Dunán.

De nem kell megijedni azon kedves szülőknek, akik az előző sorok olvasása után elborzadnak. Ez csak a felnőtt, „elvadult” versenyzők álma. És ők is csak a megfelelő technikai felszereléssel indulnak útnak.

De, ha mégsem válna valóra az elképzelés, akkor sincs baj, mert közhiedelemmel ellentétben az evezősök nem pihennek télen. Sőt! Ilyenkor erősítenek igazán. Az edzés reportoárban szerepel a futás, erőnléti edzések, úszás, szpinningelés és evezős ergométerezés. Mindez, tökéletes alapokat biztosít a tavaszi vízre szálláshoz a versenyzőknek, és megfelelő kondícióban tartja a szabadidős sportolókat, veteránokat.

Szükség is van ezekre az edzésekre. A korosztályonként eltérő munkamennyiség, mely a legkisebbeknél mindössze heti 2-3 alkalom a felnőtteknél már akár heti 10-12 edzést is lehet, feltétele a sikeres felkészülésnek a versenyekre. Az evezés az egyik leginkább embert kívánó sportág, ha a versenyzésre gondolunk. Állóképességi, gyorsasági és erőnléti képességeket is, igényel ugyanakkor az egyik legjobban felüdítő mozgásforma is, azok számára, akik csupán kikapcsolódásra vágynak a városi élet forgatagában és elvágynak a természetbe.

Az egyesület 2009-ben is nagy célokra akar törni, és erre meg van minden létjoga is. Az elmúlt években az Országos Bajnokságokon rendre jól szereplő egyesület, idén 7 bajnoki címet szerzett, közte a férfi egypár evezős (Orbán Gergely) és a női nyolcas. Az egylet versenyzői közül, többen is kiemelkednek a hazai mezőnyből és nemzetközi szinten is, megmérethették magukat. Alliquander Anna, Sydney olimpikonja az év elején Amszterdamban 20 perces távon ergométer világcsúcsot állított be női könnyűsúlyban. Csepregi Gábor és Rácz Róbert Bence a brandenburgi U23-as korosztályos világbajnokságon értek el hatodik helyezést. A klub egyetemistái is jól dolgoztak idén, a belgrádi egyetemi világbajnokságon Szekér László és Orbán Gergely férfi kétpár evezősben negyedik, míg Horváth Menyhért és Erdélyi Zsolt a válogatott nyolcas tagjaiként a hetedik helyet szerezték meg. Az év egyik utolsó, és talán legkiemelkedőbb eredménye, a női kormányos négypár evezősök tengeri világbajnokságához kötődik, ahol a Pignitzky Borbála, Máthé Krisztina, Kulifai Krisztina, Bányai Zita, kormányos Melis György összeállítású csapat harmadik helyen végzett a san remo-i versenyen.

A szakmai munka színvonalának megtartása elengedhetetlen feltétele az ilyen eredményeknek, a klub közösségi szelleme mellett, hiszen ezeket az eredményeket a mögöttes segítség nélkül senki sem érhette volna el. Mindezen közösen dolgoznak a klub alkalmazottai és elhívatott tagjai.

Az evezősök remélik jövőre még jobb évet zárnak, és rengeteget evezhetnek a Wesselényi csónakházról indulva a Duna budapesti szakaszain.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr54799388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila 2008.12.08. 15:06:32

Itt tél, máshol nyár. Ez úgy arra felé történt amerre a Bori van. Aki szereti az evezős videókat, anak sztem csemege. Mármint az oldalon található video link.
www.billywebbchallenge.co.nz/
üdv!
süti beállítások módosítása