A Kisház ügye

2009.01.18. 21:01

A hétvégén Ali Anna szenzációs 20 percen húzott világcsúcsa mellett, amiről remélhetőleg a héten saját maga is beszámol, még egy fontos dolog történt a DNHE háza táján.

Hétfő reggel és a jövő hét folyamán érkezőknek biztos meglepetést fog okozni, hogy a PM ház nagyterme tele van szkiffekkel.

Sajnos úgy áll a helyzet, hogy ki kellett pakolnunk a Kisházat, mivel annak műszaki állapota szükségessé teszi, hogy megkezdjük a ház állagmegőrzését célzó részleges felújítást. Ugyan a ház sosem volt tökéletes állapotban, az elmúlt félévben rohamosan romlott az állapota. Az érthetőség végett: faépítmény elkezdett dőlni a part felé – valószínűleg az erős és éveken keresztül tartó hullámzás miatt. Állítólag a legnagyobb „károkozó” az osztrák légpárnás hajó volt, mely szerencsére néhány éve már nem közlekedik.

Ez egy exponenciális folyamat, vagyis minél jobban dől az építmény a part felé, annál nagyobb erő hat rá így egyre nagyobb a kockázata az esetleges kárnak. Ennek a folyamatnak az első jele a feszülő ajtók voltak az ősszel, illetve, hogy az építménynek „hasa lett”. De legjellemzőbb, hogy a ház két oldala között tíz centiméter a különbség a merülésben.

A klub elnöksége úgy döntött, hogy jelen esetben hasznosabb megkezdeni a munkálatokat, mint várni az esetleges baj bekövetkeztét.

A következő három hétben megkezdődik a részleges állag megőrzést célzó javítás, és ha anyagi lehetőségeink engedik a Kisház hátsó részének tető javítását is megkezdjük.

Ehhez szeretnénk mindenki segítségét, támogatását kérni, akinek van lehetősége, ismeretsége.

Fontos, hogy a tagdíjakat, telephasználati díjakat mindenki befizesse. Ezzel a pénzzel január 13.-án még kb. 80 tagunk, telephasználónk tartozott, ez nagyságrendileg 500 000 Ft. Kérek mindenkit, hogy fizesse be tartozását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr71886135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ráró 2009.01.24. 19:54:42

Orbán!!
majd ha mi is ezt érezzük....az már valami... :D

www.youtube.com/watch?v=iMjG2s6UOaw
süti beállítások módosítása