Tegnap nem lett kész a bejegyzés, mert az idő telik, és sok mindent kell csinálni, de a középfutambeli negyedik helyük már biztató volt ebből a szempontból is, sőt! Annáék már ott erős finissel pozíciót tudtak lépni és csak egy hajóval maradtak le az A döntőről. Nem akarom fokozni hatásokkal az írást, mert nem kell. Az időeredmények magukért beszélnek, óriási verseny volt és Annáék valóban teret görbítettek, hisz mindössze egy századdal, de magabiztosan megverték a hollandokat, és mindössze másfél másodperccel maradtak le a futamgyőztes kubaiaktól. A finis ezúttal is bejött, ezernél még ötödikek voltak, majd az utolsó ötszázra már negyedikként érkeztek, de ott el kellett dönteni és sikerült is. Szóval szuperlatívuszok helyett egyszerűen csak gratulálunk. Külön elismerés a 42-es finishez – nem hibába mégis csak világcsúcstartó a doktornőJ

Sőt ne felejtsük el, hogy olimpiai számban értek el a helyezést és ezzel gyakorlatilag kvalifikálták magukat volna adott esetben az olimpiára -  tíz éve nem volt ilyen jó női ks eredményünk felnőtt VB – becsüljük meg!

A VB-re visszatérve a közvetítés az adaptív evezéssel kezdődött és valóban komoly versenyeket láthattunk. Személy szerint az ukrán Alla Lysenko evezése tetszett nekem a legjobban, aki női adaptív egypárban szerzett világbajnoki helyezést. Ugyanebben a futamban Lengyel Mónika 6. helyezést ért el.

A többi futamot tekintve enyhe felhördüléssel fogadta,, hogy a férfi szkiff lesz az utolsó verseny, de megérte megvárni. Óriási versenyek és minimális különbségek voltak a befutóknál.

A női perorok között például hajón belül érkezett az első három helyezett és a futam végéig kérdéses volt, hogy kinek fog kijönni a lépés. Végül az amerikaiak nyertek orrhoszzal a románok és az új-zélandiak előtt. Utóbbiak meglehetős elkeseredéssel fogadták a végeredményt, ez nem is csoda, hisz két VK arannyal valóban esélyesként érkeztek, míg a második helyezett románok gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával rajtoltak hatos pályáról, sőt a pálya utolsó 500 méteréig vezettek is, ahol a nyolcasban olimpiai bajnok Zsuzsanna Francia és Erin Cafaro átvették a vezetést.

Még egy futam van, miről érdemes itt megemlékezni. Természetesen a férfi szkiffekről van szó. A két bejegyzéssel ezelőtt még azt írtam bárki lehet befutó. Persze az elő és középfutamok alatt már árnyalt képet kaptunk. Elvérzett az öreg Janson, Suarez, vagy a személyes favoritom Vekic, de ugyanígy az új csillagnak kikiáltott Rodrigues is. Új sztár született a német Matthias Rocher személyében, akire senki sem számított a döntőbe jutás latolgatásánál. Tuftéról tudni lehetett: most nem fog villantani – a döntő is már necces volt. Drysdale, Cambell és Synek, talán Maeyens a döntő esélyese, közülük is Drysdale és Campbell között látszott eldőlni a dolog. Így is lett, a rajtból kijövetel után az újzélandi az angol és a cseh állt az élre nem sokkal lemaradva tőlük a belga. Drysdale állt negyven körüli tempója bírhatatlanak tűnt a pályának ezen szakaszán a többiek lényeges alacsonyabb tempót eveztek (Synek és Campbell) és tartották a félhajót. Aztán egyszer csak elfogytak és Drysdale meglépett, félhajós előnyét egy hajóra növelte tisztán Campbellel szemben és ott hagyták Syneket is. A pálya utolsó 200 méterén Campbell még megpróbálta, de Drysdalet már nem lehetett utolérni. Az új-zélandi megnyerte egyhuzamban negyedik VB aranyérmét.

A magyarok közül ugyancsak versenyzett ks nyolcas akik összetettben a kilencedik helyet szerezték meg.

Senki se feldje holnap ugyancsak VB sőt Varga Tamás szkiffje is holnap lesz 10:18kor – sok sikert!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr411346870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SH. Hanna 2009.08.30. 18:28:26

Gratula mindenkinek!
Vercsinek is a pörkölt miatt!!!!
Köszönjük a nyárbúcsúztató buli szervezését, Friciének a koncertet és persze Ancinak a helyszint:-)))
Várjuk Anna beszámolóját a VBről...
süti beállítások módosítása