Ismet egy konnyed iras Csenge tollabol, e nehez idokben ahogy o fogalmazott:)

Kepek jovo heten varhatoak

 

Az évad legszebb evezős versenye

A Rose vom Wörthersee elnevezésű 16 km-es szkiffversenyt a Klagenfurttól nyugatra húzódó kifli alakú Wörthi-tavon rendezi minden évben az RV-Albatros evezős egylet.

A 300 körüli szkiff látványa már a rajtnál a parton is varázslatos, a rajt utáni 1-1,5 órában a tavat ellepő egypárevezősök pedig egészen különleges képet nyújtanak.

Ez az a verseny, ahol igazán jól jön, ha az ember az esélytelenek teljes nyugalmával versenyezhet. Olyan szép a környezet, a víz, a hegyek látványa, a fények, a többi hajó... (hogy nem is tudom  - Anna, hogy tudsz mégis olyan baromi gyorsan evezni..??  na nem azt akarom ezzel mondani, hogy én csupán azért maradok le, mert nézelődöm.. )

Az egyik legszebb az egészben, amikor a verseny előtti délután átevezünk a célból a rajtba, azaz visszafelé végigevezünk a versenypályán. Hárman-négyen az egész kéklő vízen a hegyek között, próbálgatjuk a hajót, a technikát (már akinek van ilyen).

Rajt a tó nyugati csücskében lévő Veldenben, cél pedig a klagenfurti RV Albatros telepén.

Veldenben egy tóparti közparkban éjszakázik 300 szkiff, a felkészültebbek kisbakon, a többiek a park mobil padjaira feltámasztva.

Szombaton délelőtt fél10 körül érkezik a társaság, kezdődik a bemelegítés, kinek-kinek még hajópakolás, szerelés. Az első csoport 11-kor rajtol, utána 25-30 fős csoportok 2-3 percenként. Kb. negyed 11-ig lehet normálisan vízreszállni, utána hosszú sor alakul az egyszem easyfloat stégnél, ahol max. 4 hajó fér el egyszerre. De mégis valahogy mindenki vízre kerül, és nem is sokan késik le a rajtjukat (nekem tavaly sikerült, idén inkább egy órát melegítettem a vízen...) És nincs is veszekedés, segítik egymást az emberek, normális hangon irányít-siettet a néhány szervező. Idén esős, párás volt a reggel, de nem véletlenül van 11-től a rajt, addigra elállt az eső, és mire női mezőny az utolsó rajtcsoportokban elindult, már a nap is majdnem kisütött.

Rajt után Anna instrukcióit követve tartottuk az irányt, Annát magát az idén sem sikerült követni, mert igen hamar eltűnt a horizonton.

Élvezetes volt végig az evezés, de azért a „noch fünf Kilometer” a megafonból éppenséggel inkább csüggesztőleg hatott. Még több, mint két pálya...  Ráadásul nagy ambícióval elhatároztam, hogy a meglehetősen férfias kinézetű osztrákot, aki mellőlem rajtolt már csak nem engedem magam elé itt a végén! Úgyhogy az utolsó 5000 tényleg két pálya volt, meg még 1000. És az osztrák meg csak jött egyre közelebb... végül biztonságosan megőriztem az előnyömet, boldogan átsuhantam a két rikító narancs bója között, és kezeket, lábakat a finom vízbe. Aztán a parton kiderült, hogy a könnyed tempóban engem szorongató széles vállú illető veterán hölgy volt... nálam is veteránabb, nem voltunk vetélytársak. De legalább 1 percet köszönhetek neki, ami az időmet illeti.

Anna még a vízen mondta, hogy idén nem övé a rózsa – második lett. Torokgyulladással.. Én ilyen állapotban forró tea és egy kis nyugalom után szoktam áhítozni.

Parton gyors hajószerelés, és amire úgy látszik csak én vágytam: fürdés!! Tiszta, kék víz, hegyek...

Aztán evés-ivás a klubház teraszán, ahonnan ilyen a kilátás:

Szerencsére véletlenül 30 db plusz Getränk ticket került hozzám a szervezők jóindulatú félreszervezése miatt, így azt hiszem senki nem maradt szomjas a magyar csapatból.

A díjkiosztón elég sokat szerepeltek a magyarok:

Férfiak összesített: 2. Juhász Adrián (Tisza), 3. Lőrinczy Péter (Külker),

Nők összesített: 2. dr. Alliquander Anna

csapat: 1. Külker EK – Lőrinczy Péter, Lőrincz Attila, Varga Zsolt

és a kategóriánkénti külön értékelésben mindenki előkelő helyeken.

U23 fiúk: Sándor Áron és Szabados Mihály annak ellenére lettek kategóriájukban 3. és 4. helyezett, hogy félreértés miatt lekésték a rajtjukat és a 3 perccel későbbi futammal indultak.

Női felnőtt kategóriában: 2. dr. Alliquander Anna, 4. Csontos Csenge, 5. László Veronika

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr941454394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2009.10.19. 10:43:12

Jaj Csenge, de jó, hogy megírtad az élménybeszámolót! Engem kicsit túl sokat emlegettél, de nagyon kedves vagy.Jók lettek a fotóid, majd kérek belőlük! Én még kiemelném a péntek estét: az Albatros ingyen vendégül látott minket a konditermében - már, hogy ott aludtunk is - és köszönet Misinek és Szatírnak egész éjjel fokhagymás csirkepörkölt szaftot illatozhattunk, mert ők mindenáron meleget akartak vacsizni (engem annyira nem zavart, mert elvesztettem pár napra minden szagló, és ízérző tehetségemet a megfázás folyományaként).
Mondjuk az furcsa volt, hogy a Szatír Vercsitől 20cm-re "táborozott le", ezt szóvá is tettem (hogy én még a férjurammal is több teret hagytunk egymásnak), ezután becsületére legyen mondva arrébb kúszott, így kettejük közé már odafért Misi:) Egy szó, mint száz hatan voltunk kb. 15 m2-en, de legalább nem fáztunk, és Szabados Miki is jól aludt a kondi másik 30m2-es részében egyedül. Ja meg néztük az U20-as vb 2. félidejét+hosszabítás: nyertünk az olaszok ellen; ügyesek voltak. Jövőre menjünk még többen, szerintem harmincan min. beférünk...

allianna 2009.10.19. 10:46:08

Ja és Orbán! Nem azt kértem, hogy az én rettenetes tecnikámmal nyíljon a lap, hanem, hogy a szürke háttér legyen világos! Köszönettel, üdvözlettel: A.Anna

Cs Csenge 2009.10.19. 11:16:45

Köszi Gergő!
kicsit összekeveredtek a képek, nem a Bobo-Szellő-Szatír hármasra nyílik a kilátás a klub teraszáról.. de sebaj :)
Anna, nekem tetszik, hogy veled kezdődik a lap :) bár a fiúk is jól néztek ki..
szerintem is mehetnénk többen, végre nem a Külker nyerné a csapatversenyt.

SH. Hanna 2009.10.19. 11:31:31

Ez egy nagyon szép hely, és az időtök is gyönyörű volt!!!
Mepróbálok jövőre csatlakozni... Bár asszem inkább Újzélandon várom majd a VB résztvevőket...

Orbán · dnhe2.blog.hu 2009.10.20. 08:57:40

Szerintem nem olyan szoernyu az a kep es nekem tetszik, mindemellett meg kell, hogy jegyezzem nem is tudo milyen nehez kitalani, hogy milyen legyen a szin es kozepesen jo is legyen...

na majd holnap
süti beállítások módosítása