A felkészülés 1. 0

2010.01.23. 21:16

Minden egyes felkészülésben vannak eltérő dolgok. Tipikus kérdések lehetnek:

-          hány év, hónap, hét, nap van hátra az adott versenyig (esetemben jelenleg 22 nap van hátra)

-          a verseny állomása, vagy maga a végcélja a felkészülésnek (végcél és a köztes cél között, valahol félúton)

-          ergométer vagy vízi (ergométer)

-          csapat vagy egyéni (egyéni)

-          egyedül készülsz vagy csapatban (egyedül)

Illetve az Én esetemben az utolsó kérdés

-          otthon vagy külföldön ( külföldön)

Szóval, akkor ott tartok összefoglalva, hogy:

3 hét múlva, ergométeren, egyéni kategóriában indulok egy versenyen , ami egyelőre csak félúton szerepel a terveim között az idei versen y programomban, de egyelőre felér egy teljes évzárással is, ráadásul, külföldön készülök, és a verseny meg Bostonban lesz.

Igen, a messzi USA-ban indulunk Ali Annával, Csepivel és Vandoval, míg kísérőnk maga a sensei lesz, Vanczák Gergő.

Lelassítva, a dolog úgy néz ki, hogy már 3 hete elkezdtem a készülést (sajnos az én esetemben ez tényleg kijelenthető így), mivel karácsony másnapján sikerült meghúzni a magamat, lágyék tájon. Ha belegondoltok ez nem annyira fain – még otthon elmentem orvoshoz, nehogy sérv vagy valami olyasmi legyen, ami… de szerencsére nem így történt és 2 hét kényszer pihenő után szép folyamatosan eltudtam kezdeni készülni.

Csapatársaim – Ali Anna, aki éppen ma/holnap melegít egy 20 perces über rángatással Amszterdamban a C.R.A.S.H-B.-re (végre leírtam, hogy mire készülünk), és Csepi, aki valahogy nagyon ráérzett a sebességre az idén ősszel, vagy csak az edzésre ( a jó öreg Réróval) , amennyire hallom. Lényeg a lényeg azt hiszem kicsit többet tudnak edzeni (vagyis edzenek, sőt folyamatosabban is intenzivitásban is), igaz sokkal aszkétább életet kellene élnem és akkor nekem is visszatérne minden emlékem a hogy an húzzunk 6:09-et c. filmből. Vando, akivel 1000 méteren már bizonyítottunk, néha felbukkan a klubban (Padovában dolgozik), és akkor nagyon meg tud hajtani, mellette a valahogy nem lehet megállni.

Idén a távolság és idő keretek miatt, edzéstervileg kicsit variálom már az otthonról kapott és az itteni és a privát terveket. A Cél az, hogy valahogy 34-35-ös tempóval végig tekerjem a pályát azzal a bizonyos  megfelelő erővel (az olyan 1:32,4-1:34,0). Most ott tartok, hogy a 28-as tempót már elértem, viszonylag könnyen, igaz ezek előtt az ergo edzések előtt általában pihenek (h-sz-p csak ergo edzés 2x6; 4x3; 6x2 km-es bontások voltak a héten, a tempó pedig 24-25-ről 28-29-re emelkedett), míg a súlyzós napokon reggel kocogás, este ergo néhány sprinttel (1-1’30”) + kondi (K-CS), a hétvége pedig az evezésé (Ma például eltévedtem a folyón, de erről majd a következő napokban).  Hiszen lazítani is kell.

Mindennek az az eredménye, hogy jelenleg egy 4 hetes ciklus közepén vagyok, aminek a végére szuppi tutti formába kell, hogy kerüljek, ugyanúgy, ahogy a többiek, hogy Montreált nagy mosollyal látogathassam, hogy sikerült elérnem célomat.

Otthon gondolom, mindenki kb. ebben a szakaszban van, aki indul az ergo obn. Remélem sikeres lesz és elnézitek, hogy nem fogjuk idén emelni az esemény színvonalát jelenlétünkkel (ez mondjuk a kollégáimra igaz J).

1 hét múlva a fejleményekről.

Addig meg lehet, hogy írok másról is...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr351696373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nar bo 2010.02.13. 15:12:34

Csak kitartóan és nagy reménnyel...narbo
süti beállítások módosítása