Ismét eltelt egy év, ismét vizre száll mindenki. ez alkalmoból szeretnénk meghívni minden érdeklődőt a sok szeretettel a XVIII. gróf Széchenyi evezős évadnyitó evezős versenyünkre, melyet hagyományosan a Duna budai ágában rendezünk az Árpád-híd alól a hajóházaknál lévő befutóig.

Minden évben próbál a szervező bizottság kitalálni valami újat, valami mást amivel "megfejelhetjük" az előző évi programot. Tavaly az egyetemi fixüléses volt ilyen, vagy korábban a családi kielboat, vagy az amatőr programok tömkelege a parton.

Idén is sok jó programmal várunk minden érdeklődőt.

10:00 - Megnyitó és hajóavatás - Wesselényi-csónakház

        - Emlékkő koszorúzás - Margitsziget pesti Duna-part

11:00 - evezősverseny

         Fapados Oxford-Cambridge, avagy cégek közötti evezős verseny, Férfi nyolcas, Női kormányos nélküli négypár, Serdülő vegyes kormányos négypár, Családi túra kettes, Veterán négypár, Fix üléses egyetemi tizeveős verseny - Program fő pontjai.

A futamok után kerül sor az eredményhirdetésre, majd a vizi programok zárásaként evezésoktatást tartunk az érdeklődőknek a tizevezősökben.

Programok a parton:

13:00 rövidtávú ergométer verseny (amatőrőknek - nevezés a helyszinen!!!)

15:00 focibajnokság (5 ős csapatok nevezhetnek a helyszinen)

Mindezekkel a párhuzamasan folyamatos szórakoztatást probálunk biztosítani mindenkinek,  aki érdeklődést mutat az evezés iránt. Tavaly a verseny után az indulókat megtudtuk vendégelni egy jó gulyással, miközben a Budai Anna és zenekari kísérete szórakoztatott minket.

Mint az elején írtam, minden évben próbálnak kitalálni valamit a szervezők mellyel hozzátehetnek a magyar evezés "sportkultúrájához". Idén Ilyen kezdeményezés a fapados Oxford-Cambridge melyre összesen 7 cég 8 csapata nevezett. Lekell szögezni, hogy hasonlóan a tavalyi amatőr egyetemi tízevezőshöz egy-két beülőt leszámítva (vizbiztosnság miatt kellenek) a csapatok zöme amatőr, vagy minimális tapőasztalattal rendelkezik. Valószínüleg nagy versenynek nézünk elébe.

Azonban engedjétek meg, hogy a végén néhány személyes gondolatot hozzátegyek, hogy mért érdemeny kijönni vasárnap a Margitszigetre. Először is mert 24 (!) fokot mondanak és ilyenkor minek gubbasztanál otthon a szobában, mikor a jólevegőn napzva is eltöltheted kellemes társaságban. Másodszor emelné minden egyes néző az esemény színvonalát. harmadszorra már csak a versenyről tudok írni, ami rendkívül jó buli verseny, a szó klasszikus értelmében. hiszen nincs jobb, mikor a Nagy-Dunán lefelé menekülünk a második rajt után a közelgő uszály elöl, vagy éppenséggel valamelyik nyolcas kormányosa indítja a futamot, mikor a hajók egyvonalba kerültek, hisz úgy is repülőrajttal indulunk. Vagy az emberekkel teli ház és a régi ismerősök, akik évente kétszer jönnek le a szigetre - évadnyitókor és évadzárókor. Szóval lehet, hogy találkozól régi nagy szrelemeddel. Vagy a verseny utáni napozás a PM ház tetején egy laza sörrel, vagy üditővel azokon a hatalmas klasszikusan szocreál műanyag napozó ágyakon, amikről valójában senki sem tudja, hogyhogy nem lettek kidobava az átalakításkor. Vagy a legszebb éppen a program időtartása, amiről csak az amatőrök nem tudják, hogy csak akkor szabad vizre szállni amikor, már tényleg elképzelhető, hogy a bíró arra a futamra megy. Vagy a versenyzés technikailag elég nehéz rajt+finis verseny koncepció ami minde csapoatban él.

De a lényeg, hogy gyertek!!! - és hozzatok csíkos pólót!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr90416047

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.04.12. 13:24:47

Urbánus evezés Holnap rendezik a Margitszigeten a XVIII. gróf Széchenyi evezős évadnyitót, a házigazda a Danubius Nemzeti Hajós Egylet. Lesz hajóavatás, fapados Oxford-Cambridge és focibajnokság.  Régi tervünk volt, hogy eljárunk evezni. Ele…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán · dnhe2.blog.hu 2008.04.09. 14:55:43

www.fisa.org :

Zagrab open:

The large number of entries meant that organisers had to contend with 200 races in the programme.The biggest race of the regatta, the junior men’s single, attracted a huge 75 entries.

75 induló szkiffben!! nem semmi, nem lettem volna ott melegítésnél...

Orbán · dnhe2.blog.hu 2008.04.11. 11:42:40

Reggel bemondták az évadnyitót a Radiocafe - Milliók reggelire c. műsorában, mert indul az egyik műsorvezető is...

Remélem mindenki hívja ismerőseit!!!
süti beállítások módosítása