Brandenburg felé

2008.07.14. 22:46

Holnap indul Ferihegyről reggel 7:30-kor az a repülőgép, mely ugyan nem kizárólag, de határozottan elviszi a magyar evezős U23-as válogatottat a Brandeburg-i (Németország) World U23 Championship-re. A versenyen, mely 2005 óta hivatalos FISA világbajnokság 52 ország nevezett, összesen 792 versenyzővel, ami rekord számnak számít. Magyarország hat egységgel nevezett, akik közül sokan „legalább” finálé, de akár éremeséllyel indulnak. Mi itt a Margitszigeten, a válogatotton belül két „mi kutyánk kölykéért” is izgulhatunk: Csepregi Gáborért és Rácz Róbertért, akik férfi könnyűsúlyú négypárban indulnak. Az indulás előtt egy nappal Csepivel beszélgettem, mit vár, hogy mennek, van-e szerinte már csapat és sok minden másról.

 

Egyértelmű, de azért lényeges kérdés volt: mennyire várja(k) az indulást? A válasz nagyon. Hiszen Csepi már nem először pályázik a VB csapatba, de most sikerült is neki bekerülni. A dolgok, amiket vár: az akkreditációs kártya, a közös busz (shuttle), egyáltalán a VB légköre, mind elképzelt dolog, amit végre megízlelhetnek.

kép: Ráró (bal szélső), Csepi (jobb szélső) Vanczákkal és Teszárral a 2007 OB ks 4x után. (1.hely)

 

Talán ennek a csapatnak van a legnehezebb dolga a magyar csapaton belül, hisz a jelenlegi egység (Cselinácz János – Baja; Markgruber Balázs – Csepel; Csepregi, Rácz; edző Melis Antal) mindössze két hetet tudtak igazán közösen készülni. Eredetileg az edzőtáborba Ráró tartalékként utazott, de Kondér Barna (Vác) betegsége miatt, edzői döntésre és a szövetségi kapitány jóváhagyásával végül stabilizálódott a helye. A rossz nyelvek fel is kapták ezt, miszerint a két DEKes fiú kifúrta vácit, de azt hiszem mindenki tudja, hogy az edző döntése és felelősége, hogy ki ül a csapatában és nem annyira a versenyzőké két héttel egy VB előtt.

 

A hajó alapvetően jól megy, vagyis sosem megy rosszul, bár sokszor „kicsit sok erőt” éreznek benne a fiúk.

 

Helyezés tekintetében az „A” döntőt szeretnék elérni, ha tudják (VB újoncként nem is várhat többet az ember, mert ha bejut ott már, bármi lehet), de a „B” döntő elejét mindenképpen. 12 induló van a számukban, ugyan egyik csapat sem ugyanaz, mint tavaly, átfedések vannak illetve sok az új felállás. Például a dán hajóban ott ül a legutolsó ks ergo csúcsfelállítója (6:02). Összefoglalva: mindenki vakon megy ki.

 

Szóval ellenfelek és mezőny mindenképp lesz. Bizakodásra ad okot, hogy noha csak edzésen, de 4x500 méteres pörgetésben 2-2 lett az arány a normál négypárral szemben a „kicsiknek. Jól kijönnek egymással és kezdik is megszokni egymás dolgait.

 

Mi mindenképpen szorítani fogunk. Az előfutam csütörtökön 11:06-kor lesz és www.fisa.org –on élőben követhető.

 

u.i.: Csepi már mindenképp gazdagodott egy új élménnyel – átesett a táborban élete első doppingvizsgálatán és sikeresen abszolválta, vagyis első próbálkozásra összejött a kívánt mennyiség az ellenőrrel közös helységben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr55568429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allianna 2008.07.17. 10:03:11

HAJRÁÁÁÁÁ!
süti beállítások módosítása