A velencei versenyről két dolog szokott eszembe jutni:

1. 2004. mikor iszonyat durván, csak ketten voltunk a pályán Szekér „húszasával tolódzkodom szériában” Lászlóval és óriás pótválogatót húztunk, hogy együtt menjünk Bledbe dublóban az ORV után

2. Vihar van.

Az idei alkalommal vihar volt, bár, ez így nem pontos és nem húztam pótválogatót. Az első nap erős oldalszél volt, de a rajt és a cél előtti 100 métert leszámítva evezhető volt a pálya pontosabban ezen a két szakoszon evezhetetlen volt az amúgy normális pálya. A második napon délután esett az eső, kisebb nagyobb szünetekkel, de végül is mindvégig.

Kicsi klubunk, mint olyan sokan, már péntek este megérkezett a sportpályára, ahol még bőszen folytak a kajakos edzések, és megtörtént a lepakolás, hogy másnapra vissza tudjon jönni Péter a hajószállítóval és a következő rakománnyal. Hisz a kvalifikációs versenyen, majd mindenki részt vett a legkisebbektől a legnagyobbakig. És nagyon sok szép eredményt értünk el, vagy felmértük, hogy hol tartunk.

A kései óra miatt nem is emelnék ki sok mindenkit, csak azokat, amik eszembe jutnak hirtelen (Ági már kijegyzetelte a jegyzőkönyv hibáit szóval bővebb infóért hozzá lehet fordulni J).

Első nap: ks peror (Szabados-Sándor) 3.; ks négyes (Szabados, Szentkereszty, Szatír, Nagy-Pál) 3.; egyetemi egypár (Szekér) 2. hely; felnőtt egypár (Orbán) 1. hely; felnőtt ks egypár (Kozsák) 3. hely. női felnőtt ks egypár (Vercsi) 6. hely; tanuló Lány dubló (Polivka, Gerván) 2. hely; ns egypár (Fodor) 6. hely

Második nap: női felnőptt kétpár (Ali Anna – Hajdú Zsizsi) 1. hely, felnőtt kétpár (Szekér-Orbán) 2. hely.; FI ks egypár (Krausz) 6. hely, FS dubló (Bánhalmi-Kovács) 4. hely; Fs coxnégy (Jurászik, Krizsán, Horváth; Tiszai; k: Polivka); Női ifi négyes (Veres-Szentkerszti;Vidacs; Németh; Bedey) 2. hely; női ifi négypár (Kiss, Korom, Hajdú, Kelecsényi) 3. hely; női négypár (Sai-Halász; Dr. Aliquander, László – azt hittem női verseny J, Bedey)

A ks válogatott a nap utolsó verseny számában jó versenyben, megverte a normálsúlyúakat, de semmi pánik lesz még alkalom, ahol összemérhetjük amit össze kell mérni.

Gratulálunk, van kinek, szerencsére.

Persze semmi sem lehet mindig teljesen kerek, hisz itt élünk és bár elvből ellenzem a negatív hozzáállást, most mégis kritikát kell megfogalmaznom. A magyar evezés ugyan megért már szebb napokat is, sőt már a második aranykor is letűnőben van egyesek szerint és nincs pénz és A pénz és rossz itt élni és evezni és………….A lényeg, a klubok, a családok, a versenyzők nem kevés pénzt és energiát áldoznak arra, hogy ezt a sportot űzzék. Versenyekre járjanak, aminek költségeit a nagy átlag fedezi is, mégis mikor eljövünk Magyarország második számú pályájára mért nincs ponton???? Legalább ennyivel ne tegyük magunkat nevetségessé saját magunkkal szemben. Hiszen ennyi erővel akár a bójasort sem kell kifeszíteni (igaz, az nem is nagyon látszik ezen a pályán, leszámítva a cél előtti 300 métert, ami nagyon jó).

De sajnos még tudom fokozni, a siránkozást. A bíró mért indít két futamot olyan közel egymáshoz időben, hogy az előző futam motorosának hullámán kelljen végig menni a következő futamnak, vagy a felnőtt négyesnek utolérni a serdülő lány szkiff futamot? Illetve mért a pályán kell felmenni a motorcsónaknak a rajthoz, ráadásul úgy, hogy annak vezetője csak a mezőny mellett lassítson le, vagyis a középső pályákon már megkapják a versenyzők a hullámot. Nem is beszélve a betonról, visszaverődő hullámról…Ez azért egy kicsit nevetséges, ha bele gondolunk, abba, hogy néhány hónapja a MESZ közgyűlésen e verseny költségeinek előteremtése nagy gondot jelentett. Ebből a szempontból, mármint a verseny vizi lebonyolítása szempontból, akár kidobott pénznek is nevezhetjük, a nem könnyen elő teremtett összeget.

De azért személy szerint jól éreztem magam, és remélem mindenki más is, aki lent volt Velencén 2009-ben

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dnhe2.blog.hu/api/trackback/id/tr621172723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása